fbpx
Marketing voor Webshop & Winkelier
info@decisiontree.nl

Zoekmachine optimalisatie Haarlem

Jouw bedrijf, bovenaan in de lokale zoekopdrachten. Dat is wat je bedrijf kan laten groeien!

Of je nu gevonden wilt worden in Haarlem en omstreken, of dat je een landelijk werkgebied hebt of een webshop. Zoekmachine optimalisatie is de sleutel tot groei.

Ontvang een analyse voor groei

Zoekmachine optimalisatie is essentieel voor groei

Jouw bedrijf bovenaan in Google

Jij als ondernemer in Haarlem weet hoe je je bedrijf moet runnen, maar extra reclame is nooit verkeer natuurlijk. Wat als mensen jou zouden vinden? Met een simpele zoekopdracht in de lokale zoekresultaten van Google Haarlem?

Bij Decision Tree helpen we al 10 jaar onze klanten met hun lokale vindbaarheid

Het vergt een persoonlijke aanpak, anders dan reguliere zoekmachine optimalisatie. Tuurlijk, de juiste content is nog steeds nodig, en de juiste links en het opbouwen van autoriteit. Maar lokale relevantie is nog nét even belangrijker.

Hoe zorg je voor lokale vindbaarheid?

In onze aanpak helpen wij je site gevonden te worden bij zoekopdrachten in jouw werkgebied door:

 1. Opzetten en/ of optimaliseren van je Google My Business pagina
 2. Optimaliseren van jullie content, opnemen van lokale informatie om de vindbaarheid te versterken
 3. Kijken naar het verzamelen van goed reviews voor je bedrijf
 4. Verbeteren van je social presence in social media
 5. Verhogen van je autoriteit met de juiste links over je producten of diensten én lokale onderwerpen

Daarnaast helpen we bedrijven in Amsterdam ook met hun landelijke vindbaarheid wanneer dit relevant is voor hun producten of diensten. Je kunt je voorstellen dat je bedrijf misschien wel producten verkoopt door heel Nederland, gewoon via internet.

Óf dat ze hun diensten aanbieden vanuit hun kantoor of werkplaats in Haarlem aan een veel groter gebied romdom hun plaats. Misschien doe jij dat ook wel, misschien wel landelijk.

ALLE INGREDIENTEN VOOR ONLINE SUCCES

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Zien jouw zoekresultaten in Haarlem er ook al uit zoals deze restaurants? Heb je al een Google Maps vermelding met Google My Business? En komt hij al bovenaan?

 

Een lokale zaak

Misschien heb je wel een lokale zaak in de buurt van de Molen de Adriaan in Haarlem, of waar dan ook. Een winkel, misschien een kapperszaak of restaurant. Zodra mensen zoeken naar Haarlem + jouw product/ diensten kunnen ze jou bovenaan vinden. Mits je je zoekmachine optimalisatie op orde hebt.

Je werkgebied rondom jouw plaats

Ook kan het zijn dat je gevestigd bent in Haarlem, en je je werkgebied hier omheen hebt ingesteld. Mensen die op zoek zijn naar jouw diensten in de buurt kunnen je vinden, met de juiste seo voor je website. En dan kun je er gemakkelijk naartoe rijden!

Laat ons je helpen je bedrijf goed op de kaart te zetten

Decision Tree: de beste vindbaarheid voor ondernemers in Haarlem

Vraag vandaag nog een gratis analyse aan

Over lokale SEO

Alles wat je moet weten om aan de slag te gaan en jouw SEO te verbeteren.

Elk klein of multi-lokale bedrijf kan zijn bedrijf laten groeien en meer klanten aantrekken met behulp van lokale SEO-strategieën. In dit artikel leggen we uit wat lokale optimalisatie van zoekopdrachten is en waarom het gebruik van een lokaal SEO-bedrijf kan helpen jouw online zichtbaarheid te verbeteren.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een effectieve manier om je bedrijf online te promoten. Het helpt bedrijven hun producten en services te promoten bij lokale klanten op het exacte moment dat ze ernaar op zoek zijn: namelijk op het moment dat ze in de buurt zijn.

Lokale SEO maakt gebruik van verschillende strategieën: je site rangschikken op zoekmachines zoals Google, bedrijfsgidsen zoals Gouden Gids, Iens, Google Mijn Bedrijf-vermelding, Bing Places-bedrijvenpagina en nog veel meer.

Miljoenen klanten gebruiken dagelijks lokale zoekopdrachten om de beste lokale bedrijven in hun omgeving te vinden. Je kunt je kansen vergroten om door deze potentiële klanten te worden gevonden, door samen te werken met een lokaal SEO-bedrijf, waarvan er een groeiend aantal is zoals wij.

Lokale SEO-diensten bieden een zeer gerichte online marketingaanpak (het is niet zoals het flyeren op veranda-stappen of betalen voor een advertentie in een lokale krant die al dan niet wordt gezien door een potentiële klant die daadwerkelijk geïnteresseerd is in je producten of diensten).

Met lokale SEO-hulp kun je jouw bedrijf positioneren op zoekmachines en andere digitale marketingplatforms, zodat je door potentiële klanten wordt gezien.

Wat zijn de belangrijkste lokale SEO-services?

Website ‘lokalisatie’

Het ‘lokaliseren’ van je website betekent dat je de naam van je stad, provincie of regio op natuurlijke wijze op je gehele site vermeldt. Voor bedrijven met meerdere locaties kan dit betekenen dat er afzonderlijke pagina’s moeten worden gemaakt voor afzonderlijke locaties en andere lokale inhoudstrategieën, zoals betrokkenheid bij lokale / community-evenementen en artikelen / informatie daarover op de site.

Citation Building

Zorg ervoor dat je site wordt weergegeven op citatiesites en online bedrijvengidsen. Niet alleen helpt dit klanten om je bedrijf te vinden, maar met je naam, het adres en telefoonnummer op citatiesites en extra informatie over bedrijfsdirectory’s kun je jouw positie in zoekresultaten verbeteren.

Je Google Mijn Bedrijf-vermelding claimen

Het claimen van je Google Mijn Bedrijf-pagina (GMB) is een belangrijke stap om jouw bedrijf te helpen weergeven op belangrijke Google-services, zoals Local Search, Maps en Google+ pagina’s.

GMB (en zijn Microsoft-equivalent, Bing Places Zakelijk) moet altijd de eerste online-directory zijn waarvan je de eigenaar bent. Dit is waar het in ieder geval allemaal begint.

Beoordelingen beheren

Echte, eerlijke beoordelingen zijn van cruciaal belang voor zowel de presentatie van de kwaliteit van je service als voor het verzenden van signalen naar zoekmachines dat je site en service vertrouwd en nuttig zijn.

Het aantal beoordelingen dat je ontvangt, de algehele kwaliteit van de beoordelingen en de autoriteit van de beoordelingssites zelf zijn allemaal belangrijke factoren voor de positie van lokale zoekresultaten.

Links van hoge kwaliteit krijgen

Natuurlijk verkregen backlinks van gerenommeerde websites helpt zoekmachines je site te herkennen als een betrouwbare bron van informatie. Links van lokale kranten, bloggers en bedrijfsverenigingen, evenals citaten, kunnen allemaal helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid bij de voor jou belangrijke zoekopdrachten.

 

10 redenen waarom lokale SEO-services je kunnen helpen nieuwe klanten aan te trekken

Lokale klanten wenden zich tot het internet om lokale bedrijven te vinden – op desktop EN mobiel

Ja, sommige mensen gebruiken nog steeds gedrukte telefoonboeken, maar steeds meer mensen wenden zich tot het internet om informatie te vinden over lokale bedrijven. Hier zijn enkele statistieken:

 • 96% van de pc-eigenaren voert lokale zoekopdrachten uit
  46% van alle Google-zoekopdrachten is lokaal
  64% van de lokale klanten gebruikt zoekmachines en directory’s als hun belangrijkste manier om lokale bedrijven te vinden
  50% van de lokale mobiele zoekers zoeken naar bedrijfsinformatie (zoals het adres of telefoonnummer van een bedrijf)
  Maar liefst 78% van de lokale mobiele zoekopdrachten resulteert in een offline aankoop

(Bronnen: Searchengineland.com en Business2community.com)

Lokale zoekmarketing is zeer gericht en actueel

De belangrijkste reden voor lokaal zoeken is om een ​​specifiek bedrijf te vinden. De tweede meest voorkomende reden is om een ​​product of dienst te vinden.

Veel lokale zoekers zijn op zoek naar de naam van een specifiek bedrijf, maar veel mensen die zoeken, hebben geen specifiek bedrijf in gedachten wanneer ze aan hun jacht beginnen.

Door lokale zoektactieken te gebruiken, kun je jouw bedrijf beter positioneren en promoten wat je te bieden hebt aan lokale klanten wanneer zij op zoek zijn naar jouw type bedrijf.

Er is geen beter moment om verbinding te maken met een potentiële klant dan wanneer ze je echt nodig hebben.

 

Mobiel internet groeit

Steeds meer klanten gebruiken mobiele telefoons of tablets om de beste lokale bedrijven te vinden terwijl ze onderweg zijn. In feite is de mobiele digitale mediatijd in de VS nu 51% hoger dan bij desktopgebruik 42%.

Lokale SEO omvat zowel pc- als mobiele internettoegang, zodat je nooit een potentiële klant misloopt.

gebruik van mobiele zoekopdrachten in Haarlem(Credit: We Are Social / Hootsuite)

Hoog rendement op investering

In tegenstelling tot traditionele reclame (bijvoorbeeld lokale kranten, folders, direct mail, enz.), Is er bij lokale SEO weinig verspilling van advertentie budget. Je bereikt potentiële klanten wanneer zij je nodig hebben – niet wanneer ze helemaal niet op zoek zijn. Dit maakt lokale SEO zowel efficiënt als kosteneffectief.

 

Concurrentie kansen

Slechts 44% van de bedrijven heeft zijn Google Mijn Bedrijf-vermelding opgeëist

google mijn bedrijf in haarlem

Google Mijn Bedrijf is een GRATIS vermelding die Google beschikbaar maakt voor bijna elk bedrijf. Als je wordt vermeld op Google Mijn Bedrijf, kun je jouw kansen vergroten dat deze hoog worden weergegeven in lokale zoekresultaten op Google.

Bovendien hebben veel lokale bedrijven het belang van online marketing nog niet begrepen. Dat laat de deur open voor jou om een ​​voorsprong te nemen voordat jouw concurrenten verstandig zijn en je voor zijn!

Veel van de beste lokale SEO-kansen zijn GRATIS (voorlopig!)

Het is gratis om je vermelding te claimen op Google Mijn Bedrijf, Bing Places Zakelijk en op honderden andere online bedrijvengidsen. Dat betekent gratis promotie voor je bedrijf.

Slechts 20% van de volwassenen krijgt nieuws van gedrukte kranten

Traditionele reclamemedia nemen af. Sterker nog, steeds minder mensen lezen lokale kranten. Recente cijfers tonen aan dat sommige lokale kranten 80% van hun lezers hebben verloren in de afgelopen 20 jaar.

Waarom? Omdat steeds meer mensen zich wenden tot het internet voor hun lokale nieuws en informatie over lokale bedrijven. Advertenties in de lokale krant bereikt je publiek niet meer, zeker als je doelgroep wat jonger is.

88% van de lokale consumenten vertrouwt op beoordelingen voor online bedrijven

Mond op mond is een belangrijke factor in het succes van veel lokale bedrijven. Verhoog zo de online reputatie van je bedrijf, vraag vertrouwde klanten om een ​​positieve beoordeling achter te laten over je bedrijf online en trek honderden nieuwe klanten aan.

Lokale klanten vertrouwen op internet om informatie te vinden over je bedrijf

Tegenwoordig zijn mensen afhankelijk van internet om informatie te vinden over alle soorten producten en diensten. Als je bedrijf niet wordt gevonden in lokale zoekresultaten, mis je nieuwe klanten.

Het implementeren van verschillende lokale SEO-strategieën voor jouw bedrijf kan je helpen te voorschijn te komen op google maps zodat toekomstige klanten je kunnen zien!

 

Laat je bedrijf groeien met behulp van lokale SEO

Deze trends in Local Search zijn nu sterk en worden alleen maar sterker en belangrijker in de toekomst. Nu is het tijd voor jou om te profiteren van lokale SEO-services en je bedrijf een boost te geven voordat je Haarlemse concurrenten dit doen.

Alle lokale bedrijven, van loodgieters en aannemers tot bloemisten en accountants, kunnen hun bedrijf verbeteren en meer geld verdienen door middel van lokale SEO. Dus begin vandaag!

Groei je bedrijf in Haarlem met zoekmachine optimalisatie

Meer gratis bezoekers naar je website, bezoekers die op zoek zijn naar jouw lokale diensten of producten. Dát is de manier om te groeien!

Je hebt nu een top tip om aan de slag te gaan. Klinkt het toch te technisch, of teveel werk? Wij kunnen het allemaal uit handen nemen.

Ontvang een gratis advies
lokaal bedrijf bij jou in de buurt

Wat is het plan voor groei voor mijn lokale bedrijf?

Ontvang een gratis analyse voor jouw website
Stuur mij een analyse
close-link
Bedrijfsinformatie checklist (2)

Ontvang de checklist per email

Zo kun je hem rustig afwerken of geven aan je webbeheerder


close-link