Sitespeed verbeteren: 7 eenvoudige stappen voor lagere laadtijd

door Joost | Geupdate op:  11/02/2021

Klaar om je website naar het volgende niveau te tillen?

Tips & acties voor jou als website eigenaar, alles van blogposts tot tools & video uitleg, wat denk je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Als je wilt dat je blog een succes wordt, heb je een website nodig die snel laadt. Een snel ladende blog heeft gelukkiger bezoekers en het helpt je ook om hoger te scoren op Google.

Helemaal nu de meeste bezoekers via mobiel naar je site komen en Google alle sites op mobile indexing heeft overgezet.

Niemand houdt ervan een adres in te typen en eeuwig te wachten tot de pagina is geladen. Een pagina die pijnlijk langzaam laadt, heeft een negatieve impact op de bezoekers. Tijd is van wezenlijk belang.

In feite is een snel ladende website nu belangrijker dan ooit, omdat Google er een factor van zoekmachine ranking van heeft gemaakt.

En nu nog meer dan voorheen aangezien we te maken hebben met de Core Web Vitals, waarmee Google meet of je gebruikers een goede ervaring hebben op je site, en niet te lang moeten wachten tot hij laadt.

Veel van deze tips kun je handmatig implementeren, en ik heb hier veel in getest.

Sitesnelheid en core web vitals ver...
Sitesnelheid en core web vitals verbeteren met de gratis Ezoic Leap tool!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een oplossing die alles in 1 doet, met name omdat ik ook advertenties toon op veel van mijn blogs, en deze Sitespeed Accelerator van Ezoic helpt mijn blogs veel sneller te laden.

Veel van de features kun je gratis activeren, zoals gratis CDN via Cloudflare, wat je site snelheid al veel zal verbeteren.

Plus ze hebben een gratis tool om je snelheid te analyzeren om te kijken hoe je deze kunt optimaliseren:

Sitespeed accelerator van Ezoic test tool

(test het gratis)

7 eenvoudige stappen om je laadtijd te verbeteren

Gebruik een CDN (Content Delivery Network)

Het hosten van je mediabestanden op een content delivery-netwerk is een van de beste manieren om je site te versnellen, en kan vaak tot 60% bandbreedte besparen en het aantal verzoeken dat je website doet halveren.

CDN’s werken door je bestanden te hosten via een groot netwerk van servers over de hele wereld. Wanneer een gebruiker je site vanuit Nederland bezoekt, downloaden ze bestanden van de server die het dichtst bij hen staat, vaak in Amsterdam.

Je kunt dan een Nederlandse hosting provider kiezen (eentje die ook echt in Nederland zijn servers heeft staan), maar deze zijn soms onnodig duur, plus wat doe je als je ook verkeer krijgt vanuit andere landen?

Omdat de bandbreedte over zoveel verschillende servers is verdeeld, vermindert het de belasting van een enkele server en worden je sites ook beschermd tegen DDoS-aanvallen en verkeerspieken.

Ik heb een paar CDN’s getest waaronder MaxCDN, Cloudwatch, Static DNA en Cloudflare. Cloudflare is natuurlijk onze favoriet (en is gratis om mee te beginnen).

Plus Cloudflare integreert perfect met Ezoic om de snelste laadtijden te halen, zelfs wanneer je advertenties wilt tonen op je website of blog.

Je kunt integreren met een bestaand Cloudflare account, of je kunt je aanmelden bij Ezoic en gratis gebruik maken van hun integratie om Cloudflare CDN te gebruiken, gemakkelijker kan niet!

Gebruik een snelle hosting

Tijdens het onderzoeken van mjin gids voor de beste webhosting, heb ik reactietijdbewaking ingesteld voor een reeks verschillende webhostingbedrijven.

Ik heb gewoon een account geopend, een lege WordPress-site met een identiek thema geüpload en vervolgens een servermonitoringstool gebruikt om de responstijd elke vijf minuten te testen.

9/10 van de webhosts die ik heb getest, hadden een responstijd van 600 ms – 1300 ms.

De serverreactietijd van WPXhosting was 293 ms. Ja, het is niet de goedkoopste webhostingoplossing, maar het is een van de weinige hostingbedrijven die de prijs echt rechtvaardigt.

En ik heb een hoop andere hosting providers geprobeerd door de jaren heen, zoals:

 1. Hostnet
 2. Namecheap
 3. Savvii
 4. Hostgator
 5. Bluehost
 6. Siteground

En nog een hele hoop meer. Zoeken naar een snelle hosting kan een lastige taak zijn.

Maar als je de juiste hebt gevonden kan het je veel laadtijd schelen, en ze werken perfect met CMS oplossingen als WordPress.

Plus je kunt kiezen voor een server in Europa of eentje in Amerika, en dat samen met een goede CDN zal je helpen je laadtijden te verbeteren.

Als ik 5 jaar terug zou kunnen gaan en één ding anders zou doen, zou het zijn om WPX Hosting eerder te gaan gebruiken, omdat het niet alleen mijn sites aanzienlijk sneller heeft gemaakt, maar de verbeteringen op het gebied van beveiliging en workflow mij ook zoveel kopzorgen heeft bespaard.

Het veranderen van webhost is misschien niet iets dat je in minder dan 45 minuten kunt doen, maar het kan een grotere impact hebben dan alle onderstaande ‘tweaks’ samen.

Mijn advies? Als je een middelmatig of laagwaardig webhostingbedrijf gebruikt, stop dan met lezen, ga aan de slag met een host zoals WPX en kom later terug als je nog steeds problemen hebt met de paginasnelheid.

Check de pakketten van WPX Hosting hier

Gebruik een caching-plug-in

Als je WordPress gebruikt, is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om de laadsnelheid van uw pagina te verlagen, het installeren van een cacheplug-in zoals WP Total Cache of WP Super Cache.

Als je WPX Hosting gebruikt, kun je dit punt natuurlijk overslaan omdat ze ingebouwde caching hebben die ze installeren, of gebruik maken van Ezoic Sitespeed Accelerator zorgt ook al voor uitgebreide caching.

Beide hierboven genoemde plug-ins zijn gratis te downloaden en zeer goed. Ondanks hun naam doen caching-plug-ins veel meer dan browsercaching, hoewel dat hun primaire functie is.

Ik bespreek de voordelen en hoe je browsercaching in een oogwenk zonder plug-in kunt toevoegen, maar voor degenen die WordPress gebruiken en de paginasnelheid snel willen verbeteren, is het vaak gemakkelijker om gewoon een plug-in te installeren.

Add Expires-headers om browsercaching te gebruiken

Als je WordPress niet gebruikt, of als je liever geen andere plug-in installeert om Expires Headers en browsercaching toe te voegen, kun je dit als volgt handmatig implementeren.

Expires-headers vertellen de browser of hij een specifiek bestand van de webserver moet opvragen of dat hij een versie van een pagina uit de cache van de browser wil halen.

Dit is natuurlijk alleen van toepassing als een gebruiker al een versie van je webpagina in zijn cache heeft opgeslagen, dus het zal je site alleen versnellen voor gebruikers die je website al hebben bezocht.

Expires-headers versnellen je site op twee manieren.

 1. Ten eerste verminderen ze de noodzaak voor gebruikers om dezelfde bestanden twee keer van je webserver te downloaden.
 2. Ten tweede vermindert het het aantal HTTP-verzoeken dat moet worden gedaan, waardoor de laadtijd van de pagina nog sneller verloopt.

Het toevoegen van Expires Headers is uiterst eenvoudig. Je hoeft alleen de instructies hier bij GTMetrix te volgen om een ​​stukje code aan je .htaccess-bestand toe te voegen.

Gebruik een goed thema (als je WordPress gebruikt)

Voorkomen is meestal een betere strategie dan genezen.

Om in de eerste plaats veel problemen met de paginasnelheid te voorkomen, moet je kiezen voor een goede host, een goed CDN en een goed thema / ontwerp.

Dit geldt voor WordPress thema’s, maar eigenlijk ook voor andere CMS (Content Management Platforms) waar je een thema kunt kopen of kiezen, zoals SEOshop/ Lightspeed, Shopify en nog veel meer.

Als digitale marketeer is het frustrerend wanneer webontwerpers sites bouwen die er mooi uitzien, maar vanuit een SEO-perspectief of een snelheidsperspectief vreselijk presteren.

Tegenwoordig is het probleem niet beter of slechter dan vijf jaar geleden. Toen ik met SEO begon, gebruikten ontwerpers nog steeds flash en andere primitieve technologieën om sites te bouwen.

Tegenwoordig hebben ontwerpers WordPress-thema’s gebouwd met zoveel toeters en bellen dat het geen wonder is dat het laden ervan 10 seconden duurt.

Bij het kiezen van een thema, ga bij twijfel minimaal.

Minder laadtijd met kleiner images

Er zijn allerlei manieren om je website sneller te laten laden. Maar een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is je afbeeldingen optimaliseren.

De beste plugin die ik hiervoor heb gevonden, en ik heb er vele getest van Autooptimize tot Smush, is deze plugin van Shortpixel.

Volgens Akamai vormen afbeeldingen 63% van de bestandsgrootte van een gemiddelde website. Omdat ze zo’n groot deel van je site zijn, zal het vinden van manieren om hun grootte te verminderen een groot verschil maken voor de laadtijd van je website.

Om je te helpen afbeeldingen op jouw WordPress-site gemakkelijk te optimaliseren, besloot ik deze ShortPixel-review te delen om je te laten zien hoe deze plug-in de afbeeldingen van je site gemakkelijk kan optimaliseren.

In mijn tests kon ShortPixel de grootte van mijn afbeeldingen met 70-80% verkleinen zonder een merkbare afname van de beeldkwaliteit.

En afhankelijk van hoeveel afbeeldingen je per maand moet optimaliseren, hoef je misschien zelfs niets te betalen om ShortPixel te gebruiken.

hoe ShortPixel WordPress Plugin je helpt jouw ​​afbeeldingen te optimaliseren

ShortPixel is een populaire plug-in voor WordPress-beeldcompressie.

Kortom, je configureert het op jouw site en het optimaliseert automatisch de afbeeldingen die je uploadt op WordPress.

Dat betekent dat je alle voordelen van beeldoptimalisatie krijgt zonder dat je meer tijd hoeft te besteden aan het maken van je blogberichten.

Naast die kernfunctie, heeft ShortPixel een aantal kleinere functies die je meer controle geven over hoe de plug-in jouw afbeeldingen optimaliseert.

Ten eerste heeft ShortPixel geen beperkingen voor de bestandsgrootte en werkt het met:

Het kan je ook helpen PNG naar JPG te converteren voor meer verkleining, evenals de optie om te converteren naar WebP-afbeeldingen voor Google Chrome-gebruikers.

Met ShortPixel kun je ook kiezen in welke mate je jouw afbeeldingen wilt comprimeren. Er zijn twee hoofdtypen compressie:

Je kunt ook automatisch de afmetingen van je afbeeldingen wijzigen, zodat je de afbeeldingen niet handmatig hoeft te verkleinen voordat je ze uploadt.

Tot slot zijn er nog drie andere functies die volgens mij het delen waard zijn:

Ik zal je ook laten zien hoe de plug-in daadwerkelijk werkt en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken.

ShortPixel op je WordPress-site instellen

ShortPixel is een gratis WordPress-plug-in die wordt vermeld op WordPress.org.

Omdat het echter een API gebruikt om je WordPress-site verbinding te laten maken met de servers van ShortPixel, heeft het installatieproces een paar extra stappen.

 1. Stap 1: Installeer en activeer de ShortPixel-plug-in: Om te beginnen, installeer en activeer de gratis ShortPixel-plug-in net als elke andere plug-in op WordPress.org
 2. Stap 2: Vraag jouw ShortPixel API-sleutel aan: Ga vervolgens naar Instellingen → ShortPixel. Voer je e-mailadres in het vak API-sleutel aanvragen in en klik op Sleutel aanvragen
 3. ShortPixel plug-in API-sleutel instellen: Zodra je dat doet, wordt de pagina opnieuw geladen en voegt ShortPixel automatisch jouw API-sleutel toe aan de instellingen van de plug-in
 4. Shortpixel Plugin Instellingen API Key Validate: Je ontvangt ook een e-mail met jouw API-sleutel, voor het geval je deze op meerdere sites moet gebruiken. Je kunt je ook handmatig registreren en een account maken om de gratis API Key voor ShortPixel te krijgen.

ShortPixel-instellingen configureren

Nadat je jouw API-sleutel hebt toegevoegd, moet je een paar settings configureren voordat je de plug-in gaat gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om je compressietype te kiezen. Hiermee kun je ShortPixel vertellen hoe agressief je jouw afbeeldingen wilt comprimeren. Meestal kun je de standaardinstelling Lossy gebruiken.

Maar als je berichten toont waar kwaliteit essentieel is (zoals een fotografieblog), wil je misschien een van de minder agressieve glossy of losless opties kiezen:

Afbeeldingen compressie kiezen

Daaronder kun je een aantal kleinere keuzes maken:

Extra opties om je afbeeldingen te optimaliseren

Ook miniaturen opnemen: laat de plug-in weten of deze ook miniaturen van afbeeldingen moet comprimeren. Hiermee wordt je afbeeldingsquotum sneller opgebruikt (later meer over afbeeldingsquota).

Ik raad je aan om deze instelling indien mogelijk ingeschakeld te laten. Maar als je geld wilt besparen, kun je overwegen het uit te schakelen.

Beeldback-up: wanneer je dit vakje aanvinkt, slaat de plug-in de originele, niet-gecomprimeerde afbeelding op, evenals de geoptimaliseerde versie. Ik raad je aan om deze instelling ook ingeschakeld te laten, tenzij je beperkte opslagruimte op je host hebt (dit zou geen probleem moeten zijn op hosts zoals deze die we hier hebben beoordeeld)

Verwijder de EXIF-tag van de afbeelding: wanneer ingeschakeld, verwijdert de plug-in metagegevens achter de schermen uit de afbeelding. Ik raad je aan deze instelling ingeschakeld te laten.

Formaat van grote afbeeldingen wijzigen: met deze instelling kun je automatisch de afmetingen van de afbeeldingen wijzigen die je uploadt.

Ik raad aan dat je deze minimaal 25% groter instelt dan de maximale afbeeldingsbreedte die door je thema wordt weergegeven (dit geeft je een buffer voor het geval je later WordPress-thema’s verandert).

Als jouw thema bijvoorbeeld afbeeldingen weergeeft met een maximale breedte van 800 px, raad ik je aan minimaal 1000 px in te voeren voor de maximale breedte.

ShortPixel geeft je aanwijzingen om ervoor te zorgen dat je de waarden niet te laag maakt.

ShortPixel Geavanceerde instellingen

Als je wilt profiteren van enkele van de meer geavanceerde (en optionele) functies van ShortPixel, kun je naar het tabblad Geavanceerd gaan.

Hier kun je opties instellen om dingen te doen zoals:

Nogmaals, deze instellingen zijn volledig optioneel. Maar WebP-afbeeldingen kunnen 25% kleiner zijn dan andere afbeeldingstypen, dus het is leuk om toegang te hebben tot deze functies.

WordPress-afbeeldingen comprimeren met de ShortPixel-plug-in

Zodra je klaar bent met het configureren van de plug-in, begint ShortPixel automatisch met het optimaliseren van nieuwe afbeeldingen die je naar jouw mediabibliotheek uploadt.

Als je oudere afbeeldingen op je site in bulk wilt optimaliseren, kun je naar Media → Bulk ShortPixel gaan.

Klik vervolgens op de knop Start Optimizing om alle oude afbeeldingen op je site te comprimeren.

Je kunt ook afzonderlijke afbeeldingen handmatig optimaliseren door naar je reguliere WordPress-mediabibliotheek te gaan.

Hoeveel comprimeert ShortPixel je afbeeldingen?

Hoewel ShortPixel gemakkelijk te gebruiken is en veel nuttige geavanceerde instellingen biedt, is het echt belangrijk hoe effectief ShortPixel is bij het verkleinen van je afbeeldingen.

Dus ik ging een snelle test uitvoeren om je een idee te geven met hoeveel ShortPixel de bestandsgrootte van je afbeeldingen kan verkleinen.

Eerst ga ik een enorme afbeelding uploaden. Het heeft een startbestandsgrootte van 1,33 MB met afmetingen van 3264 x 2448 px (een iPhone-afbeelding, of afbeeldingen die je van stock image sites download zoals Unsplash zijn ook vaak zo).

Nadat ShortPixel de afbeelding had geoptimaliseerd, bedroeg de nieuwe bestandsgrootte slechts 184 KB, een reductie van 82,37%.

Beter nog, ShortPixel deed dit zonder merkbaar kwaliteitsverlies:

Gecomprimeerde en snelle afbeelding vergelijk met de oude

(bekijk de werkwijze op de site)

Vervolgens upload ik een afbeelding die iets kleiner begint. De oorspronkelijke bestandsgrootte is 191 KB en de afmetingen zijn 1920 x 1080.

Na het optimaliseren van de plug-in met ShortPixel, is de nieuwe bestandsgrootte slechts 31 KB, wat betekent dat ShortPixel de grootte met 71,85% heeft verkleind.

Hoeveel kost ShortPixel?

Met ShortPixel kun je 100 afbeeldingen per maand gratis optimaliseren zonder beperkingen voor de bestandsgrootte.

Als je meer dan 100 afbeeldingen moet optimaliseren, kun je een van de betaalde abonnementen van ShortPixel gebruiken.

Prijzen van shortpixel afbeelding optimalisatie plugin

(bekijk alle pakketten hier)

Deze betaalde abonnementen beginnen bij $4,99 per maand waarmee je maximaal 5.000 afbeeldingen kunt optimaliseren.

Als je gewoon een hoop oude afbeeldingen in bulk wilt optimaliseren, heeft ShortPixel ook eenmalige plannen die beginnen bij $ 9,99 voor maximaal 10.000 afbeeldingen.

Gezien hoe goed ShortPixel afbeeldingen kan comprimeren, denk ik dat deze prijs absoluut redelijk is, vooral omdat de meeste bloggers waarschijnlijk het gratis abonnement kunnen gebruiken.

Laatste gedachten over het gebruik van ShortPixel

Het comprimeren van je blogafbeeldingen is geen moeite, maar een belangrijk aspect van een sneller ladende blog. Veel gebruikers lopen dit mis, wat resulteert in klachten over het langzaam laden van pagina’s en een slechte gebruikerservaring.

Bovendien, wanneer je afbeeldingen comprimeert, bespaar je ook jouw hostingbandbreedte, wat geweldig is voor iedereen die een gelimiteerde webhosting gebruikt voor het hosten van hun blog.

Ik heb veel WordPress-beeldcompressie-plug-ins gebruikt / getest. ShortPixel onderscheidt zich duidelijk tussen alle en is een van de topkeuzes van veel professionele bloggers.

Nadat je de ShortPixel-plug-in hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, wordt alles geautomatiseerd.

Voor incidentele (hobbybloggers) is 100 gratis afbeeldingen / maand een behoorlijk aantal. Voor serieuze bloggers is het een goede keuze om een ​​maandelijks of zelfs eenmalig pakket te kopen.

De eerste keer dat ik de beeldcompressietechnologie hoorde, kocht ik de eenmalige licentie en comprimeerde al mijn afbeeldingen. Het resultaat was aanzienlijk en ik raad elke WordPress-blogger aan om het te proberen.

Mijn aanbeveling is om te beginnen met het gebruik van hun gratis plan en de beeldgrootte op te merken na compressie. Je kunt ook nota nemen van het laden van pagina’s (bijvoorbeeld met tools.pingdom.com) samen met het besparen van bandbreedte.

Download jouw gratis API-sleutel voor ShortPixel hier

Je moet ook overwegen om een ​​CDN te gebruiken in combinatie met beeldcompressie om je WordPress-blog verder te versnellen.

Daarom gebruik ik de CloudFlare Ezoic integratie al de afgelopen twee jaar naast het verkleinen van images met Shortpixel, en ben zeer tevreden.

Ruim je database op

Een van de valkuilen bij WordPress is dat uw database erg snel erg rommelig kan worden vanwege opgeslagen concepten, postrevisies, gedeactiveerde plug-ins enz.

WP Optimize is een fantastische plug-in die routinematig alle dingen verwijdert die je niet nodig hebt en die je database vervuilen.

Nadat ik dit op mijn blogs had uitgevoerd, slaagde ik erin de database terug te brengen van 5mb naar 3mb, waardoor de browser sneller bestanden uit de database verzamelt en retourneert.

Comprimeer je website met gzip

Gzip is een eenvoudige methode om de bestanden van je website te comprimeren om bandbreedte te besparen en de laadtijd van pagina’s te versnellen.

Gzip werkt door je bestanden te comprimeren tot een zipbestand, waardoor de browser van de gebruiker sneller kan laden.

De browser van de gebruiker pakt het bestand vervolgens uit en toont de inhoud. Deze methode om inhoud van de server naar de browser te verzenden is veel efficiënter en bespaart veel tijd.

Je kunt Gzip inschakelen door simpelweg de volgende code toe te voegen aan je .htaccess-bestand:

# comprimeer tekst, html, javascript, css, xml:
AddOutputFilterByType DEFLATE text / plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text / html
AddOutputFilterByType DEFLATE text / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text / css
AddOutputFilterByType DEFLATE applicatie / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE applicatie / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE applicatie / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE applicatie / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-javascript

# Of comprimeer bepaalde bestandstypen op extensie:

SetOutputFilter DEFLATE
Om te controleren of Gzip is ingeschakeld of correct werkt op je site, kun je Gziptest.com gebruiken.

Verklein je CSS- en JS-bestanden (Minify)

als je kijkt naar wat ervoor zorgt dat je pagina’s langzaam laden, is de kans groot dat het te maken heeft met veel onhandige Javascript-bestanden of CSS die inefficiënt worden geladen.

Een van de valkuilen van WordPress en andere contentmanagementsystemen is dat er vrijwel elke keer dat je een nieuwe plug-in installeert een nieuw JS- of CSS-bestand wordt toegevoegd.

Er zijn verschillende manieren om uw bestanden te verkleinen, en ook dit doet Ezoic voor je.

Maar er zijn ook andere manieren.

De eerste manier is om al je bestanden samen te persen – dus in plaats van tien afzonderlijke javascript-bestanden aan te roepen, plaats je gewoon al je javascript in één bestand.

Het tweede aspect van verkleinen betreft het verwijderen van witruimte en het kleiner maken van je bestanden.

Als je WordPress gebruikt, is WP Minify een geweldige plug-in die dit allemaal automatisch voor je doet.

Vervang PHP waar mogelijk door statische HTML

PHP is geweldig om uw site efficiënt te maken en de noodzaak om dezelfde informatie meerdere keren in te voeren te verminderen. Het aanroepen van informatie via PHP verbruikt echter veel serverbronnen en moet worden vervangen door statische HTML, waar het geen tijd bespaart

Schakel ping-backs en trackbacks uit in WordPress

Pingbacks en trackbacks hebben niet echt praktisch nut in WordPress, en toch zijn ze vaak standaard ingeschakeld.

Ik raad aan om beide uit te schakelen aangezien ze je database verstoppen en het aantal verzoeken dat wordt gedaan, verhogen.

Zet CSS bovenaan en JS onderaan

Het wordt als een goede gewoonte beschouwd om uw CSS zo dicht mogelijk boven aan je pagina te plaatsen, aangezien browsers je pagina niet weergeven voordat het CSS-bestand wordt weergegeven.

Javascript, aan de andere kant, moet zo dicht mogelijk bij de onderkant zijn, omdat het voorkomt dat browsers na de tag parseren voordat deze is geladen en voltooid.

Schakel alle plug-ins uit die je niet gebruikt

Bij WordPress-sites zijn plug-ins meestal de grootste boosdoener voor het vertragen van de site. Als er plug-ins zijn die je niet meer gebruikt of niet essentieel zijn, verwijder je deze.

Waarom paginasnelheid nu belangrijker is dan ooit tevoren

Aangezien het gebruik van mobiel internet het desktopgebruik al lang heeft overgenomen, is het nog nooit zo belangrijk geweest als nu om de snelheid van je site te verbeteren.

Plus het worden steeds meer en meer ranking signalen die Google en andere zoekmachines gebruiken, als het niet in de Core Web Vitals is, dan wel in gewoonweg de gebruikerservaring op je site.

Internetgebruikers zijn minder tolerant ten opzichte van trage websites dan ooit tevoren.

Nogmaals, ik gebruik Shortpixel om het zware werk van de afbeeldingen te verlichten, en zet daarnaast Ezoic in om mijn websites razendsnel te maken.

Het is in ieder geval duidelijk dat snelheid en laadtijd enorm belangrijk zijn voor je website en met name voor je bezoekers en hun ervaring met jou en jouw merk.

Joost Nusselder, de oprichter van Decision Tree is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools en tactieken. Sinds 2010 werkt hij al aan diverse websites in vele niches. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor een succesvolle site.