Gecomprimeerde en snelle afbeelding vergelijk met de oude

#1 sitespeed verbetering: afbeeldingen optimaliseren met shortpixel

Als je wilt dat je blog een succes wordt, heb je een website nodig die snel laadt. Een snel ladende blog heeft gelukkiger bezoekers en het helpt je ook om hoger te scoren op Google.

Helemaal nu de meeste bezoekers via mobiel naar je site komen en Google alle sites op mobile indexing heeft overgezet.

Niemand houdt ervan een adres in te typen en eeuwig te wachten tot de pagina is geladen. Een pagina die pijnlijk langzaam laadt, heeft een negatieve impact op de bezoekers. Tijd is van wezenlijk belang.

In feite is een snel ladende website nu belangrijker dan ooit, omdat Google er een factor van zoekmachine ranking van heeft gemaakt.

Er zijn allerlei manieren om je website sneller te laten laden. Maar een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is je afbeeldingen optimaliseren.

De beste plugin die ik hiervoor heb gevonden, en ik heb er vele getest van Autooptimize tot Smush, is deze plugin van Shortpixel.

In dit artikel vertel ik het belang van optimaliseren en hoe je dit met shortpixel voor elkaar krijgt.

Volgens Akamai vormen afbeeldingen 63% van de bestandsgrootte van een gemiddelde website. Omdat ze zo’n groot deel van je site zijn, zal het vinden van manieren om hun grootte te verminderen een groot verschil maken voor de laadtijd van je website.

Om je te helpen afbeeldingen op jouw WordPress-site gemakkelijk te optimaliseren, besloot ik deze ShortPixel-review te delen om je te laten zien hoe deze plug-in de afbeeldingen van je site gemakkelijk kan optimaliseren.

In mijn tests kon ShortPixel de grootte van mijn afbeeldingen met 70-80% verkleinen zonder een merkbare afname van de beeldkwaliteit.

En afhankelijk van hoeveel afbeeldingen je per maand moet optimaliseren, hoef je misschien zelfs niets te betalen om ShortPixel te gebruiken.

hoe ShortPixel WordPress Plugin je helpt jouw ​​afbeeldingen te optimaliseren

ShortPixel is een populaire plug-in voor WordPress-beeldcompressie.

Kortom, je configureert het op jouw site en het optimaliseert automatisch de afbeeldingen die je uploadt op WordPress.

Dat betekent dat je alle voordelen van beeldoptimalisatie krijgt zonder dat je meer tijd hoeft te besteden aan het maken van je blogberichten.

Naast die kernfunctie, heeft ShortPixel een aantal kleinere functies die je meer controle geven over hoe de plug-in jouw afbeeldingen optimaliseert.

Ten eerste heeft ShortPixel geen beperkingen voor de bestandsgrootte en werkt het met:

 • PNG
 • JPG
 • GIF
 • PDF-documenten

Het kan je ook helpen PNG naar JPG te converteren voor meer verkleining, evenals de optie om te converteren naar WebP-afbeeldingen voor Google Chrome-gebruikers.

Met ShortPixel kun je ook kiezen in welke mate je jouw afbeeldingen wilt comprimeren. Er zijn twee hoofdtypen compressie:

 • Zonder verlies (lossless): geen verlies van beeldkwaliteit, maar slechts een kleine vermindering van de bestandsgrootte.
 • Lossy: een veel grotere vermindering van de bestandsgrootte, maar heeft wel een kleine invloed op de beeldkwaliteit, vandaar de naam lossy.

Je kunt ook automatisch de afmetingen van je afbeeldingen wijzigen, zodat je de afbeeldingen niet handmatig hoeft te verkleinen voordat je ze uploadt.

Tot slot zijn er nog drie andere functies die volgens mij het delen waard zijn:

 • ShortPixel maakt gebruik van een API, daarom vindt de beeldcompressie plaats op de servers van ShortPixel, waardoor je de bronnen van jouw eigen server niet kunt verspillen.
 • De plug-in bevat een knop waarmee je alle afbeeldingen in jouw WordPress-mediabibliotheek in bulk kunt optimaliseren, wat handig is als je ShortPixel toevoegt aan een bestaande blog.
 • Met ShortPixel kun je ook de gecomprimeerde versie van jouw afbeelding vergelijken met het origineel om ervoor te zorgen dat de kwaliteit te verwaarlozen is.

Ik zal je ook laten zien hoe de plug-in daadwerkelijk werkt en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken.

ShortPixel op je WordPress-site instellen

ShortPixel is een gratis WordPress-plug-in die wordt vermeld op WordPress.org.

Omdat het echter een API gebruikt om je WordPress-site verbinding te laten maken met de servers van ShortPixel, heeft het installatieproces een paar extra stappen.

 1. Stap 1: Installeer en activeer de ShortPixel-plug-in: Om te beginnen, installeer en activeer de gratis ShortPixel-plug-in net als elke andere plug-in op WordPress.org
 2. Stap 2: Vraag jouw ShortPixel API-sleutel aan: Ga vervolgens naar Instellingen → ShortPixel. Voer je e-mailadres in het vak API-sleutel aanvragen in en klik op Sleutel aanvragen
 3. ShortPixel plug-in API-sleutel instellen: Zodra je dat doet, wordt de pagina opnieuw geladen en voegt ShortPixel automatisch jouw API-sleutel toe aan de instellingen van de plug-in
 4. Shortpixel Plugin Instellingen API Key Validate: Je ontvangt ook een e-mail met jouw API-sleutel, voor het geval je deze op meerdere sites moet gebruiken. Je kunt je ook handmatig registreren en een account maken om de gratis API Key voor ShortPixel te krijgen.

ShortPixel-instellingen configureren

Nadat je jouw API-sleutel hebt toegevoegd, moet je een paar settings configureren voordat je de plug-in gaat gebruiken.

Allereerst is het belangrijk om je compressietype te kiezen. Hiermee kun je ShortPixel vertellen hoe agressief je jouw afbeeldingen wilt comprimeren. Meestal kun je de standaardinstelling Lossy gebruiken.

Maar als je berichten toont waar kwaliteit essentieel is (zoals een fotografieblog), wil je misschien een van de minder agressieve glossy of losless opties kiezen:

Afbeeldingen compressie kiezen

Daaronder kun je een aantal kleinere keuzes maken:

Extra opties om je afbeeldingen te optimaliseren

Ook miniaturen opnemen: laat de plug-in weten of deze ook miniaturen van afbeeldingen moet comprimeren. Hiermee wordt je afbeeldingsquotum sneller opgebruikt (later meer over afbeeldingsquota).

Ik raad je aan om deze instelling indien mogelijk ingeschakeld te laten. Maar als je geld wilt besparen, kun je overwegen het uit te schakelen.

Beeldback-up: wanneer je dit vakje aanvinkt, slaat de plug-in de originele, niet-gecomprimeerde afbeelding op, evenals de geoptimaliseerde versie. Ik raad je aan om deze instelling ook ingeschakeld te laten, tenzij je beperkte opslagruimte op je host hebt (dit zou geen probleem moeten zijn op hosts zoals deze die we hier hebben beoordeeld)

Verwijder de EXIF-tag van de afbeelding: wanneer ingeschakeld, verwijdert de plug-in metagegevens achter de schermen uit de afbeelding. Ik raad je aan deze instelling ingeschakeld te laten.

Formaat van grote afbeeldingen wijzigen: met deze instelling kun je automatisch de afmetingen van de afbeeldingen wijzigen die je uploadt.

Ik raad aan dat je deze minimaal 25% groter instelt dan de maximale afbeeldingsbreedte die door je thema wordt weergegeven (dit geeft je een buffer voor het geval je later WordPress-thema’s verandert).

Als jouw thema bijvoorbeeld afbeeldingen weergeeft met een maximale breedte van 800 px, raad ik je aan minimaal 1000 px in te voeren voor de maximale breedte.

ShortPixel geeft je aanwijzingen om ervoor te zorgen dat je de waarden niet te laag maakt.

ShortPixel Geavanceerde instellingen

Als je wilt profiteren van enkele van de meer geavanceerde (en optionele) functies van ShortPixel, kun je naar het tabblad Geavanceerd gaan.

Hier kun je opties instellen om dingen te doen zoals:

 • Converteer PNG-afbeeldingen naar JPEG
 • Gebruik WebP-afbeeldingen
 • Optimaliseer Retina-afbeeldingen
 • Bepaalde afbeeldingen automatisch uitsluiten van optimalisatie

Nogmaals, deze instellingen zijn volledig optioneel. Maar WebP-afbeeldingen kunnen 25% kleiner zijn dan andere afbeeldingstypen, dus het is leuk om toegang te hebben tot deze functies.

WordPress-afbeeldingen comprimeren met de ShortPixel-plug-in

Zodra je klaar bent met het configureren van de plug-in, begint ShortPixel automatisch met het optimaliseren van nieuwe afbeeldingen die je naar jouw mediabibliotheek uploadt.

Als je oudere afbeeldingen op je site in bulk wilt optimaliseren, kun je naar Media → Bulk ShortPixel gaan.

Klik vervolgens op de knop Start Optimizing om alle oude afbeeldingen op je site te comprimeren.

Je kunt ook afzonderlijke afbeeldingen handmatig optimaliseren door naar je reguliere WordPress-mediabibliotheek te gaan.

Hoeveel comprimeert ShortPixel je afbeeldingen?

Hoewel ShortPixel gemakkelijk te gebruiken is en veel nuttige geavanceerde instellingen biedt, is het echt belangrijk hoe effectief ShortPixel is bij het verkleinen van je afbeeldingen.

Dus ik ging een snelle test uitvoeren om je een idee te geven met hoeveel ShortPixel de bestandsgrootte van je afbeeldingen kan verkleinen.

Eerst ga ik een enorme afbeelding uploaden. Het heeft een startbestandsgrootte van 1,33 MB met afmetingen van 3264 x 2448 px (een iPhone-afbeelding, of afbeeldingen die je van stock image sites download zoals Unsplash zijn ook vaak zo).

Nadat ShortPixel de afbeelding had geoptimaliseerd, bedroeg de nieuwe bestandsgrootte slechts 184 KB, een reductie van 82,37%.

Beter nog, ShortPixel deed dit zonder merkbaar kwaliteitsverlies:

Gecomprimeerde en snelle afbeelding vergelijk met de oude

(bekijk de werkwijze op de site)

Vervolgens upload ik een afbeelding die iets kleiner begint. De oorspronkelijke bestandsgrootte is 191 KB en de afmetingen zijn 1920 x 1080.

Na het optimaliseren van de plug-in met ShortPixel, is de nieuwe bestandsgrootte slechts 31 KB, wat betekent dat ShortPixel de grootte met 71,85% heeft verkleind.

Hoeveel kost ShortPixel?

Met ShortPixel kun je 100 afbeeldingen per maand gratis optimaliseren zonder beperkingen voor de bestandsgrootte.

Als je meer dan 100 afbeeldingen moet optimaliseren, kun je een van de betaalde abonnementen van ShortPixel gebruiken.

Prijzen van shortpixel afbeelding optimalisatie plugin

(bekijk alle pakketten hier)

Deze betaalde abonnementen beginnen bij $4,99 per maand waarmee je maximaal 5.000 afbeeldingen kunt optimaliseren.

Als je gewoon een hoop oude afbeeldingen in bulk wilt optimaliseren, heeft ShortPixel ook eenmalige plannen die beginnen bij $ 9,99 voor maximaal 10.000 afbeeldingen.

Gezien hoe goed ShortPixel afbeeldingen kan comprimeren, denk ik dat deze prijs absoluut redelijk is, vooral omdat de meeste bloggers waarschijnlijk het gratis abonnement kunnen gebruiken.

Laatste gedachten over het gebruik van ShortPixel

Het comprimeren van je blogafbeeldingen is geen moeite, maar een belangrijk aspect van een sneller ladende blog. Veel gebruikers lopen dit mis, wat resulteert in klachten over het langzaam laden van pagina’s en een slechte gebruikerservaring.

Bovendien, wanneer je afbeeldingen comprimeert, bespaar je ook jouw hostingbandbreedte, wat geweldig is voor iedereen die een gelimiteerde webhosting gebruikt voor het hosten van hun blog.

Ik heb veel WordPress-beeldcompressie-plug-ins gebruikt / getest. ShortPixel onderscheidt zich duidelijk tussen alle en is een van de topkeuzes van veel professionele bloggers.

Nadat je de ShortPixel-plug-in hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, wordt alles geautomatiseerd.

Voor incidentele (hobbybloggers) is 100 gratis afbeeldingen / maand een behoorlijk aantal. Voor serieuze bloggers is het een goede keuze om een ​​maandelijks of zelfs eenmalig pakket te kopen.

De eerste keer dat ik de beeldcompressietechnologie hoorde, kocht ik de eenmalige licentie en comprimeerde al mijn afbeeldingen. Het resultaat was aanzienlijk en ik raad elke WordPress-blogger aan om het te proberen.

Mijn aanbeveling is om te beginnen met het gebruik van hun gratis plan en de beeldgrootte op te merken na compressie. Je kunt ook nota nemen van het laden van pagina’s (bijvoorbeeld met tools.pingdom.com) samen met het besparen van bandbreedte.

Digital marketing tips

Download jouw gratis API-sleutel voor ShortPixel hier

Je moet ook overwegen om een ​​CDN te gebruiken in combinatie met beeldcompressie om je WordPress-blog verder te versnellen. Ik gebruik CloudFlare de afgelopen twee jaar en ben zeer tevreden.