fbpx
Marketing voor Webshop & Winkelier
info@decisiontree.nl

SEO voor webshops: bereik jouw online doelen

Als je jouw producten Googled, staat jouw webwinkel dan al bovenaan? Kies een zoekmachine optimalisatie pakket, specifiek gericht op webwinkel verkopen.

Start vandaag met een gratis analyse van je site

SEO, gericht op bezoekers & verkopen voor je webwinkel

Zoekmachine optimalisatie voor je webshop, dat moet je net even anders aanpakken dan voor blogs, fysieke lokale winkels alleen of B2B dienstverlening.

Je wilt meer gratis bezoekers naar de júiste pagina’s krijgen. Bezoekers die leiden tot meer directe online verkopen.

TESTEN, UITPROBEREN EN ONZE KLANTEN HELPEN GROEIEN LEIDT TOT EEN NIEUWE MANIER VAN SAMENWERKEN

Het belangrijkste verschil? Inspelen op waar Google naar op zoek is voor verschillende pagina's van je shop

Categorie pagina

 • Hier wil je uitgebreide informatie over de productcategorieën of merken die je verkoopt, dus helpen we je met converterende teksten
 • Naast het informeren van bezoekers op je pagina, informeren we ook bezoekers van andere websites over je webwinkel. Sites die gerelateerd zijn aan jouw producten, met daarbij natuurlijk een leuk artikel en link
 • Zo krijg je nieuwe bezoekers en bouw je tegelijk aan de autoriteit van je shop, dat is waarde die je webwinkel vasthoudt
 • En bouw je aan een goede gebruikerservaring en een hogere zoekpositie in Google wat leidt tot meer bezoekers en meer klanten

Product pagina

 • Je hebt waarschijnlijk veel producten, dus we prioriteren allereerst samen welke pagina’s geoptimaliseerd moeten worden, op basis van zoekvolume en concurrentie-niveau
 • Op de productpagina’s komen leuke en unieke webteksten die de bezoeker nergens anders kan vinden
 • We combineren deze met links vanaf blogs en productreviews zodat klanten met een specifieke interesse op je pagina komen en overgaan tot aankoop
 • De combinatie van het zoeken naar quick wins, unieke teksten en links vanaf andere websites zorgen ervoor dat je individuele producten ook in Google gevonden zullen worden

Blog pagina

 • Soms zoekt een klant naar informatie die je niet kunt beantwoorden met een categorie- of productpagina, maar je wilt deze bezoekers wel naar je webshop krijgen
 • Daarom maken we blogpagina’s over onderwerpen gerelateerd aan jouw producten, specifiek om vragen te beantwoorden waar veel klanten op zoeken in Google
 • Gecombineerd met gastartikelen op blogs uit jouw markt. Zo wordt je bereik vergroot met meer potentiële kopers.
 • Met interne links verspreiden we de opgebouwde autoriteit van de verkregen links van partner blogs en zorgen we voor aankopen in je webshop

We komen uit de E-commerce

Zoekmachine optimalisatie klinkt vaak als een black-box, maar ik weet nog hoe ik er in ben begonnen.

Ik had zelf een webshop en gaf wat uit aan Adwords advertenties. Er was nog niet zoveel concurrentie online en kon best goedkoop aan clicks en bezoekers komen. Mijn leven werd ineens een stuk moeilijker toen de concurrentie toe begon te nemen, misschien ken je dat zelf ook wel van je eigen webshop. Clicks werden duurder en het werd moeilijker om er marge op te maken.

Vanaf dat moment ben ik in de wereld van zoekmachine optimalisatie gestapt en heb nooit meer terug gekeken. Gratis clicks naar je website doordat je gewoon bovenaan staat in Google is een veel beter verdienmodel. En niks geeft een grotere kick dan je site daar bovenaan te zien staan!

Nu doen we dat voor klanten.

Laten we samen onderzoeken wat de beste groei-strategie is voor jouw webshop

Ontvang een gratis analyse

Maar voor wie hebben jullie dat dan al gedaan?

Tevreden, resultaat. We zetten ons in voor onze klanten om samen verder te groeien. Jij wilt natuurlijk weten voor wie we dat al hebben gedaan, bijvoorbeeld Games Gratis Thuis.

9.159

Gamers per maand

“Onze traffic is verviervoudigd. Deze mannen hebben mij direct inzichten gegeven en zien meteen waar de waarde ligt en hoe die is te bereiken. Op het juiste moment de juiste stap maken, dat is leuk om te zien. Een aanrader!”

Klaas
Eigenaar Gameshop

Linkbuilding voor Games gratis thuis

Zoekwoorden onderzoek en linkbuilding met onze Link Bricks techniek. 157 top 3 posities in 14 maanden tijd leveren Games gratis thuis nu 9159 GRATIS organische bezoekers op via Google! Elke maand!

HET KIEZEN VAN EEN WEBSHOP STRATEGIE DIE WERKT

Met zoekmachine optimalisatie kun je je groei-doelstellingen halen

 

Met de juiste SEO-strategie groeit je webwinkel. Zoekmachine optimalisatie brengt je hoger in Google, meer klanten zien je website en klikken om je producten te bekijken. En meer zoekverkeer betekent meer mogelijkheden tot verkoop.

MEER BEZOEKERS VOOR MIJN WEBSHOP IS LEUK, MAAR HOE ZIT HET MET OMZET?

Hoe game-shop bezoekers zich vertalen in omzet

 

Elke maand meer gratis bezoekers naar je webwinkel die jou via een Google zoekopdracht vinden. Niet alleen meer bezoekers, maar directe omzet. Voor Games gratis thuis was dat een conversie van 2,27% en €4.441,- omzet per maand!

But don’t take our word for it

 

Klanten kunnen vaak veel beter uitleggen waarom ze voor je kiezen, én waarom ze bij je blijven. Met een aantal succesvolle projecten hebben we veel met elkaar meegemaakt. Ik deel hun mening over ons dan ook graag met je.

"Hoog in Google komen is topsport. Ik heb er zelf vaak ook best wat ideeën over en sparren met ze is altijd prettig en snel. Wanneer iets niet kan of (nog) niet haalbaar is, dan hoor je dat ook eerlijk. Ze kunnen de strategie helder en duidelijk uitleggen en hebben telkens resultaat."

Ernst-Jan
Affiliate Manager

"Via een lokale ondernemer in Vinkeveen met ze in contact gekomen. Na wat mindere ervaringen met een ander SEO-bedrijf was ik toch wat huiverig natuurlijk, maar Joost kent het vakgebied en weet je stap voor stap mee te nemen met de maandelijkse reports van de rankings."

Sofia
Eigenaar Sieradenwinkel

“Onze traffic is verviervoudigd. Deze mannen hebben mij direct inzichten gegeven en zien meteen waar de waarde ligt en hoe die is te bereiken. Op het juiste moment de juiste stap maken, dat is leuk om te zien. Een aanrader!”

Klaas
Eigenaar Gameshop

Benieuwd wat we met jouw budget kunnen doen?

Zoekmachine optimalisatie is
10% techniek,
40% content,
50% linkbuilding

….. maar 100% analyse

Een sterke analyse laat je zien waar de knelpunten zitten. Wat je zelf kunt doen om hoger te komen, én waar je met linkbuilding op moet focussen.

Expertise in Webshops & zoekmachine optimalisatie

We helpen onze klanten groeien doordat ze elke maand meer gratis verkeer krijgen naar hun site. Onze optimalisatie experts komen zelf uit de e-commerce en weten hoe je omzet moet genereren. Met slim zoekwoorden onderzoek, goede linkbuilding en content marketing stijgen ze naar de top van de zoekresultaten. Benieuwd naar de tactiek?

Organisch verkeer

Top 3 rankings

Meer Online Omzet

SEO-Experts

Optimalisatie zonder zorgen

Zeker weten dat je site technisch op orde is, de juiste content heeft en de juiste hoogwaardige links krijgt

Veiligheid is key

Met zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat het veilig gebeurt, het is immers wel je site waar je het over hebt…

Kies voor een partner met de kennis in huis, die meedenkt in oplossingen

Of je nu gaat voor een niche webshop of het domineren van de kledingmarkt, we werken samen jouw strategie uit

In onze gratis analyse bekijken we jouw website op verbeterpunten en doen we een grondig zoekwoorden onderzoek. Elke branche heeft zijn unieke kenmerken en we werken samen jouw optimalisatie strategie uit.

Er zijn drie belangrijke pagina’s te onderscheiden voor een webshop.
Het is verstandig deze ook als aparte onderdelen van je site te zien wanneer je aan de slag aan slag gaat met het schrijven van webteksten voor je webwinkel.
De pagina’s hebben ieder een ander doel en dus ook het soort teksten wat je er op wilt gaan plaatsen.

We hebben de:

 • categoriepagina
 • productpagina
 • blogpagina

Het belangrijkste van tekst op je website is dat je de bezoeker helpt. Dit is goed voor conversie en Google wil dat die sites bovenaan zetten die de klant het beste helpen.

Op de categoriepagina is de tekst bedoeld om de bezoeker te enthousiasmeren.

Wellicht om uit te leggen waarom juist voor dit assortiment is gekozen en wat je zo aanspreekt. Waarom deze groep producten uitstekend is om de klant te helpen met wat ze willen bereiken. Hoe persoonlijker hoe beter.

Het doel van de bezoeker is om te kijken welk artikel aan zijn of haar wensen voldoet, jouw doel is om ze de informatie te geven waardoor ze één of enkele producten op je site nader willen bekijken.

 

Wij schrijven converterende teksten als onderdeel van het SEO voor webshops pakket, om zo te zorgen dat de categorie pagina’s optimaal gevonden worden.

 

Dan kom je meteen op die productpagina. Daar in je shop wil je informatie hebben staan die helemaal uniek is. Het is een hele investering om dit voor elk product te doen maar het is het meer dan waard voor je vindbaarheid.

Dat is de reden waarom we bij de start van een campagne voor onze webwinkel-klanten altijd eerst een grondige analyse doen en de prioriteit van de verschillende pagina’s bepalen. We nemen hierbij het zoekvolume in Google mee, plus de concurrentie die er op is om hier die quick wins voor groei voor jouw webshop te vinden.

 

Het schrijven van eigen teksten is essentieel voor de gebruikerservaring op je site en dus ook voor je Google positie.

Denk er maar eens over na: waarom zou iemand jouw product pagina moeten bezoeken in plaats van die van je concurrent? Waarom zou iemand dat bij jou moeten kopen in plaats van bij de concurrent? Waarom zou jouw website het verdienen bovenaan in de zoekresultaten te komen?

Is het antwoord alleen maar prijs of snelheid van bezorgen? Nee, ook omdat je hen een goede gebruikservaring geeft.

Dat betekent informatie die ze niet ergens anders kunnen vinden.

We beginnen er, afhankelijk van het pakket dat je kiest, enkele per week te optimaliseren en binnen de kortste keren zal je gehele webshop voorzien zijn van unieke en hoog converterende teksten.

We kijken naar informatie die aan je product pagina toegevoegd kan worden om je klant te helpen, zoals informatie over het product wat nergens anders te vinden is.

Bijvoorbeeld over het gebruik ervan, waarvoor het bedoeld is en misschien in welke situatie je dit model kiest ten opzichte van een ander.

Ook hier maken we het zo persoonlijk mogelijk.

Tenslotte zijn er veel zoekopdrachten in Google die misschien niet direct bij een categorie pagina of een specifiek artikel passen. Meer informatieve webteksten die antwoord geven op de zoekvragen zouden hier beter passen.

We maken daarom ook blogpagina’s om te zorgen dat je ook voor deze algemenere zoekopdrachten gevonden zal gaan worden. Daarnaast zorgen we ervoor dat deze pagina’s converteren.

Mensen zoeken naar allemaal allerlei informatie rondom het soort producten wat je aanbiedt waarbij ze wellicht niet direct aan het kopen van een artikel denken.

Zo is “goedkoop natvoer van purina” een zoekopdracht die geschikt is voor een categorie of productpagina maar “wat voor natvoer is geschikt voor mijn senior hond?” een zoekvraag die je beter met een blogpost kunt beantwoorden.

Zo kun je mensen uitgebreid helpen over welke eigenschappen van hondenvoer voor de ene hond beter werken dan voor de ander.

Wat voor merk of ingrediënten ze zouden moeten kiezen. Je betrekt nu de bezoeker bij zijn oriënterende fase en hier kun je uiteraard wel verwijzen naar handige producten die ze eventueel zouden kunnen kopen.

Zo zorg je dat je alle klanten naar je site toetrekt, met gebruik van de organische zoekresultaten van Google zoekopdrachten en gratis verkeer naar je webshop.

Zoekmachine Optimalisatie

SEO: Zoekmachine Optimalisatie en Content Marketing. De juiste teksten op je site, passend bij de juiste pagina’s.

Site structuur

We maken de site structuur en interne linkbuilding op orde voor maximale vindbaarheid

Zoekwoorden onderzoek

We kijken naar welke zoekwoorden je veel kunnen opleveren (quick-wins en lange termijn doelen)

Linkbuilding

De basis op orde hebben is de ene kant, hoogwaardige links (stemmen) naar je site is de andere. Wij verhogen de waarde van jouw site met linkbuilding

Groei met ons Webshop SEO pakket

Decision Tree heeft een zoekmachine optimalisatie pakket specifiek gericht op Webshops.

Start vandaag met onze gratis analyse

Quick wins, lange termijn doelen. We laten je zien waar de grootste winst zit

Ontvang een gratis SEO analyse voor jouw webwinkel
Stuur mij een analyse
close-link