Beste online Videobewerking programma | Youtube, Instagram +Stories

door Joost | Geupdate op:  14/04/2021

Klaar om je website naar het volgende niveau te tillen?

Tips & acties voor jou als website eigenaar, alles van blogposts tot tools & video uitleg, wat denk je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

WeVideo is oorspronkelijk begonnen als Creaza, een online creatieve tool voor kinderen die zowel op school als thuis kan worden gebruikt.

Omdat het programma veelvuldig werd gebruikt in verschillende Europese landen, besloten de investeerders om een ​​spin-outbedrijf te maken dat zich richt op het maken van video’s, en dus werd WeVideo geboren.

Hoewel de beperkte publicatieminuten voor het gratis abonnement waar je kennis met ze kunt maken, en de 720p-resolutie voor goedkopere pakketten sommige gebruikers kunnen weerhouden, doet het een heleboel dingen goed.

Dingen als compatibiliteit op verschillende platforms, gratis cloudopslag voor eenvoudige bestandstoegang op elk systeem en toegang tot gelicentieerde muziek maken dit een redelijk aantrekkelijke optie.

Het feit dat het online en webbased is met cloudopslag was voor mij zelfs een doorslaggevende factor aangezien ik op een Chromebook werk, maar ook ideaal wanneer je af en toe bij je account wil vanaf verschillende computers.

Ik vind het de beste online videobewerkingstool die ik heb gevonden en perfect voor mijn marketing wensen voor het gebruik bij promotievideo’s en how to’s voor blogs.

Sitesnelheid en core web vitals ver...
Sitesnelheid en core web vitals verbeteren met de gratis Ezoic Leap tool!

Helemaal nu het als een van de eerste platforms ook verticale video’s heeft toegevoegd voor Instagram Stories en nu ook Pinterest video’s!

Bekijk hier de verschillende pakketten van WeVideo om zelf ook aan de slag te gaan.

De cloud is tegenwoordig een hot topic. We hebben e-mail in de cloud, & back-up in de cloud, om nog maar te zwijgen van projectbeheer, beeldbewerking en vrijwel alles waar je jouw pc voor gebruikt in de cloud.

Het grote voordeel is dat je er van overal vandaan bij kan en je nooit iets kwijtraakt doordat je computer crashed of je USB-opslag corrupt is geraakt (hebben we niet allemaal wel eens zoiets gehad?)

WeVideo wil nog een ander type aan de mix toevoegen: een video-editor in de cloud.

Dat is allemaal leuk maar je wilt ook gewoon video’s kunnen bewerken natuurlijk.

De features die ik het meeste gebruik en onmisbaar vind zijn:

Ik-gebruik-verschillende-video-lagen-over-elkaar-in-we-video-editor

Het enige nadeel van deze video-editor in de cloud, is dat al je onbewerkte beelden zijn weg moeten vinden naar de editor. Een behoorlijke video van vijf minuten kan soms uren aan onbewerkte opnames vereisen om te maken, en dan loop je er wel eens tegenaan dat je eventjes moet wachten tot het is geupload.

Gelukkig maakt WeVideo’s naadloze verbinding met Dropbox, Google Drive en andere cloudgebaseerde bestandsopslagdiensten waardoor dit een minder groot issue is (ik werk altijd vanuit Google Drive met mijn Chromebook).

WeVideo maakt het eenvoudig om te exporteren naar verbonden cloudservices, maar de gratis optie heeft een watermerk dus de gratis proefperiode is echt om uit te testen of de manier van werken voor jouw wensen geschikt is maar dan

Dit is mijn werkwijze: Wanneer ik mijn Galaxy S gebruik om beelden te filmen, wordt deze automatisch geüpload naar Google Drive. Het uploaden kost tijd, maar ik hoef er niet over na te denken of er iets voor te doen, dat gaat automatisch.

Zodra de bestanden in Google Drive staan, hoef ik WeVideo alleen maar naar ze te linken en het trekt ze snel naar de editor. Het voeren van WeVideo met een gigabyte aan materiaal kostte minder dan tien minuten, zolang alles op Google Drive stond.

Hetzelfde kun je doen met Dropbox als je liever wilt. Of direct vanaf je computer of telefoon uploaden, maar dat duurt veel langer.

Als jij ook wilt kijken of deze video editor bij jouw wensen aansluit, begin dan hier met een gratis account.

Zodra uw beeldmateriaal in de editor staat, is de bewerkingservaring eenvoudig en aangenaam. WeVideo biedt een tijdlijn waar je clips naartoe kunt slepen. Het is gemakkelijk om clips naar behoefte bij te snijden en overgangen toe te voegen, en er is een rijke bibliotheek met soundtracks die je kunt gebruiken.

Het in- en uitfaden van audio duurt slechts een paar klikken, en het hele systeem voelde responsief en vertrouwd voor iedereen met ervaring met desktopvideotoepassingen.

Een voordeel van WeVideo’s cloudgebaseerde karakter is samenwerking: je kunt vrienden uitnodigen om beeldmateriaal naar je project te uploaden en zelfs verschillende bewerkingen op basis van hetzelfde beeldmateriaal maken. Deze samenwerkingsworkflow is een van de belangrijkste verkoopargumenten van de service.

Zodra je klaar bent met bewerken, is het tijd om je werk te exporteren.

Gratis accounts kunnen alleen videosignalen met een zeer lage resolutie (480p) exporteren. Ik begrijp de beperking, maar ik zou willen dat WeVideo meer openheid eraan besteedde en het duidelijk maakte als onderdeel van het registratieproces, in plaats van het te onthullen op het laatst mogelijke moment dat je al alle tijd en effort erin hebt gestoken.

Het is eenvoudig om WeVideo te verbinden met YouTube en andere webvideodiensten, dus je hoeft niet zelf een bestand te downloaden en het zelf naar YouTube te uploaden. WeVideo doet het geheel op zichzelf.

Als je moet samenwerken aan een videoproject met een gedistribueerd team, WeVideo biedt belangrijke voordelen en kan je beeldmateriaal en bewerkingen delen op manieren die anders niet mogelijk zijn. Het kan ook handig zijn voor het incidentele soloproject, zolang je het niet erg vindt om je video’s naar de cloud te uploaden voordat je deze bewerkt.

Kennismaken met online videobewerking met het gratis abonnement

Hun gratis abonnement biedt gebruikers een manier om hun editor zonder enige kosten uit te proberen, maar hun betaalde pakketten bieden veel meer functionaliteit. Maar is het de kosten waard? Ontdek het in deze volledige recensie.

Voordelen:

Nadelen:

Als je een beetje twijfelt over de uitgaven voor een WeVideo-abonnement, maar graag hun editor wilt bekijken, wil je misschien aanmelden voor hun gratis pakket, waarmee je hun basisvideo-editor kunt gebruiken voor video’s met een maximum van 5 minuten aan lengte per maand.

Je krijgt ook 1 GB cloudopslag, 22 nummers met volledige licentie uit verschillende genres en de mogelijkheid om je werk te downloaden naar je computer.

Wat zit er videobewerking in de betaalde pakketten

Voor een pakket dat je meer mogelijkheden geeft maar geen hoge kosten met zich meebrengt, bekijk dan hun Power-pakket. Voor $ 4,99 per maand kun je:

Als je alleen van plan bent om WeVideo te gebruiken voor een enkel project of een seizoensgebonden evenement, dan zou het per maand afrekenen perfect moeten passen. Dan is het echter $ 9,99 per afzonderlijke maand terwijl je normaliter $ 4,99 per maand voor een geheel jaar vooruit betaalt.

Dat is nogal een aardige korting!

Ten slotte biedt het Unlimited-plan je alles wat je waarschijnlijk uit WeVideo wil halen als enkele gebruiker aan wat WeVideo te bieden heeft: onbeperkte publicatietijd en cloudopslag, 1080p en 4K videoweergave, hun volledige muziekbibliotheek, keuze om extra productlicenties voor een samenwerkingsproject te kopen, alle functies van het vorige plan met de toevoeging van aangepaste branding, call-to-action links, snellere verwerking van video’s en prioriteitsondersteuning. Deze kost $ 7,99 per maand.

Als je bent aangemeld voor een van hun lagere pakketten, maar wel 4K video’s wilt weergeven, kun je deze functie kopen voor slechts $ 3 per video-export.

Dit werkt voor gebruikers die niet alle voordelen van hun premium-abonnement nodig hebben, maar graag eenmalig een echte high-definition uitvoer willen hebben.

Alle pakketten omvatten storyboard- en meersporenbewerking, ingebouwde grafische weergave, geavanceerde tekstbewerking, een recorder voor nasynchronisatie en voice-over, een videorecorder om je scherm gemakkelijk op te nemen voor how to video’s, bestands- en mediabeheer, een aanpasbare omgeving en instructievideo’s die elke beginnende gebruiker helpen bij het gebruik van het programma.

Hier is een handige tutorial van Teacher’s Tech die veel features laat zien:

Je video’s delen

Alle pakketten stellen gebruikers in staat om hun video’s direct te publiceren op social media, opslag en websites voor het delen van video’s zoals Vimeo, YouTube, DropBox, Facebook, Twitter, Google Drive en DailyMotion. Het Unlimited-plan voegt FTP, Wistia en Vidcaster toe aan deze lijst.

Alles in de cloud

Met WeVideo kun je jouw project gemakkelijk bewerken, ongeacht waar je je bevindt, dankzij de compatibiliteit met meerdere platforms.

De editor is beschikbaar voor Windows- en Mac-computers, evenals android- en iOS-apparaten, zodat je kunt beginnen met bewerken terwijl je op je computer bent en doorgaan waar je gebleven was met je smartphone of tablet.

Het is niet nodig om een ​​USB rond te sturen of je mobiele apparaten op je computer aan te sluiten om ook je projecten op te halen. Je krijgt cloudopslag waar je eenvoudig je bestanden kunt opslaan en naar je huidige systeem kunt downloaden.

Dit geeft je niet alleen gemak, je hoeft je geen zorgen te maken over datacorruptie waardoor je alles kunt kwijtraken van je schijf waaraan je hebt gewerkt.

WeVideo-klantenservice

WeVideo heeft een met content gevuld ondersteuningscentrum waar je algemene onderwerpen kunt vinden en kunt lezen, zoals de basisprincipes van het gebruik van de editor, het maken en bekijken van je video, gebruikelijke technische problemen, facturering en betaling en andere relevante artikelen.

Je kunt ook hun verzameling “Getting Started” -video’s vinden om je te begeleiden bij je eerste stappen bij het maken van films. Ze hebben ook een korte FAQ-sectie waarin zaken worden behandeld zoals accountspecifieke informatie, downloads en uploads en abonnementen.

Contact opnemen met hun team gebeurt ook op deze pagina. Je kunt samen met je e-mail een bericht achterlaten op hun contactformulier en zij zullen ook snel reageren. Voor het laatste nieuws en updates kun je contact met ze maken via Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn en Google+.

Wat is het oordeel over WeVideo?

Een must-have

Eén van de beste onderdelen van deze service is dat je geen tijd hoeft te besteden aan het leren van de interface, omdat hun storyboard-modus een eenvoudige en intuïtieve lay-out heeft en je jouw eindproduct gemakkelijk kunt delen met verschillende sociale mediakanalen en video platforms.

Het is een tool waar iedereen direct mee kan starten met het maken van video’s zonder een lange leercurve.

Je moet wel een beetje meer betalen als je geabonneerd bent op hun goedkopere abonnementen en video’s wilt weergeven in 4K, maar als 720p meer dan genoeg is, dan zou dit geen probleem moeten zijn.

Wat is WeVideo?

WeVideo is een eenvoudig te gebruiken en cloudgebaseerd videobewerkings- en deelpakket voor scholen, bedrijven en vloggers. De applicatie is gemaakt om gebruikers in staat te stellen films vast te leggen, te maken, te bekijken en zelfs te delen met hoge resoluties.

Het is een krachtig, volledig uitgerust programma dat gebruikmaakt van JumpStart-technologie om het landschap voor videobewerking te transformeren.

De video-editor met meerdere platformen biedt een naadloze bewerkingservaring dankzij de ondersteuning voor meerdere indelingen video, audio, afbeeldingen en tekst.

Het biedt ook een reeks functies waarmee je in enkele minuten prachtige films moeiteloos kunt maken. Bijvoorbeeld met gebruik van screencasting, green screen, muziekbibliotheek, slow motion en voice-over.

Alle WeVideo-pakketten omvatten bovendien multi-track bewerking en storyboard, geavanceerde tekstbewerking, ingebouwde grafische weergave, aanpasbare omgeving en bestands- en mediamanager.

Overzicht van WeVideo-voordelen

WeVideo heeft een gebruikersvriendelijke interface die geavanceerde videobewerking eenvoudiger maakt. Of je nu een ervaren redacteur bent of een beginner, met de software kun je met gemak geweldige video’s maken.

Het beschikt over een eenvoudige lay-out met simpele en geavanceerde functies die je de volledige creatieve controle geven om je verbeelding te gebruiken.

Het maakt ook gebruik van de WeVideo JumpStart-technologie die het bewerken van video gemakkelijk en snel maakt. Deze exclusieve technologie stelt je in staat direct te beginnen met bewerken in de cloud zonder te moeten wachten totdat lokaal opgeslagen bestanden zijn geladen

WeVideo biedt ook meerdere videobewerkingsmodi die het gemakkelijk maken om ideeën om te zetten in prachtige films.

Voors: geweldige instapsoftware voor filmbewerking voor mensen die net zijn begonnen. Het is gemakkelijk om de software te leren. Een van de voordelen voor mij was het feit dat het op een cloud is gebaseerd, zodat ik overal aan kan werken, zelfs als ik mijn computer of bestanden niet heb. In het professionele of hogere pakket hebt u toegang tot een enorme bibliotheek met stockvideo’s, foto’s en audio.

Nadelen: het organiseren van mijn media met hun mappen systeem was een beetje frustrerend om erachter te komen hoe het nou precies werkt. Er zijn ook niet veel aanpassingsmogelijkheden met titels en overgangen. Je kunt de kleur, het lettertype en de grootte wijzigen, maar niet veel anders dan dat.

Voor wie is WeVideo

Voor degenen die aan de slag willen gaan voordat ze in een duurdere software springen of wanneer je niet gebonden wilt zijn aan software op je computer, is WeVideo een uitstekende oplossing die veel voor je blog, Youtube, Instagram en Pinterest kanaal kan doen.

Het heeft veel opties maar is nog steeds erg gemakkelijk in het gebruik, en dit is waar de initiële richting van het bedrijf, voor leerlingen, om de hoek komt kijken.

Het is geen professionele videobewerkingssoftware, maar heel veel mensen waaronder ik zelf hebben ook geen professionele videobewerking nodig. Ik wil gemakkelijk en snel, overal waar ik ben mijn video’s kunnen bewerken, kunnen samenwerken met mijn team en leuke en inspirerende video’s maken voor mijn sociale kanalen.

Bekijk de pakketten van WeVideo hier en start vandaag nog met jouw video content.

Ik hoop dat je wat aan deze beoordeling hebt gehad. Het is een tool die ik zelf ook gebruik in mijn marketing. Wanneer je besluit een betaald pakket af te nemen krijg ik een commissie voor mijn referentie, zonder extra kosten voor jou.

Joost Nusselder, de oprichter van Decision Tree is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools en tactieken. Sinds 2010 werkt hij al aan diverse websites in vele niches. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor een succesvolle site.