KWfinder beoordeling | onze beste SEO zoekwoorden tool

door Joost | Geupdate op:  06/05/2019

Klaar om je website naar het volgende niveau te tillen?

Tips & acties voor jou als website eigenaar, alles van blogposts tot tools & video uitleg, wat denk je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

KW Finder is een uitstekende zoekwoordtool voor het vinden van zoekwoorden die je op een andere manier gewoonweg niet kunt vinden.

Het biedt een uitgebreide dataset om ervaren SEO’s blij te maken, maar slaagt er toch in om die gegevens intuïtief in hun gebruikersinterface te presenteren om het allemaal beginner-vriendelijk te houden.

Je krijgt heel veel informatie in een klein gebied, maar ze weten het met kleurgebruik en grafieken duidelijk weer te geven.

Waarom ik altijd KWfinder gebruik bij zoekwoorden onderzoek:

Hij is niet voor alles geschikt, zo heeft hij bijvoorbeeld geen mogelijkheid om goed onderzoek te doen naar de concurrent. Het gaat puur om het vinden van nieuwe zoekwoorden en long-tail-keywords voor je content marketing.

De tool is perfect voor:

Sitesnelheid en core web vitals ver... x
Sitesnelheid en core web vitals verbeteren met de gratis Ezoic Leap tool!

Kies een van de abonnementen om het uit te proberen voor een maand of twee en te zien of het bij al je wensen past.

Waarom een goede keyword tool je resultaten brengt

Er komen steeds meer mensen bij die het belang van een goede keyword tool inzien, van SEO agency’s tot in-house medewerkers van ondernemingen die SEO (voor een gedeelte) zelf op willen pakken.

Vooral door deze laatste trend is er ook behoefte aan een tool die gebruiksvriendelijk is en iedereen kan snappen en delen.

We kennen allemaal het belang van het kiezen van zoekwoorden met een lage competitie, hoge zoekvolumes en trending-zoekwoorden voor onze content. Het is de levensader van gratis zoekmachineverkeer voor je website.

Lees ook mijn blogpost over content optimalisatie met zoekwoordenonderzoek

Met het recente verlies van nauwkeurige, gratis zoekwoordgegevens in de Google-keywordplanner zijn premium-hulpprogramma’s voor zoekwoorden nu een must.

Het probleem is dat veel premium toolproviders vaak niet begrijpen wat marketeers echt nodig hebben als het gaat om het vinden van zoekwoorden die winst genereren. Ze zitten vaak te vol met onnodige en nutteloze functies die er ‘leuk uitzien’ maar wel je wel een extra bedrag voor moet betalen.

Dit geldt met name voor tools die op beginners zijn gericht, omdat het gemakkelijker is om flitsende functies te verkopen aan niets vermoedende slachtoffers.

KWfinder als betaalbaar alternatief

Maar KWfinder is een heel betaalbaar alternatief wat juist de handigste functies voor beginners tot gevorderden heeft. En ik heb al een hele tijd niet meer zoveel zoekwoorden gevonden bij een middagje onderzoek.

KW Finder is een populaire, hedendaagse tool dat door het team bij Mangools in het leven is geroepen.

Wat deze zoekwoordtool onderscheidt, is de sterke focus op eenvoud, waarbij gebruikerservaring centraal blijft staan ​​in zowel ontwerp als functionaliteit.

Afgezien van KWFinder zijn scherpe, en eerlijk gezegd indrukwekkende, interface biedt het een moeilijkheidsscore-systeem met één klik evenals enkele unieke onderzoeksmogelijkheden die zelden worden aangetroffen in andere hulpmiddelen voor zoekwoordonderzoek.

Maar laten we dieper kijken naar hoe deze tool daadwerkelijk presteert voor effectief zoekwoordonderzoek.

Om je de prestaties vanuit een echt wereldperspectief te laten zien, vergelijkbaar met wat je waarschijnlijk zult ervaren tijdens het gebruik van deze tool, heb ik een korte video gemaakt om te laten zien wat KWFinder kan doen.

Hoe goed presteert het voor traditioneel onderzoek naar zoekwoorden?

Traditioneel zoekwoordonderzoek gebruikt keyword research om de daadwerkelijke zoektermen te vinden die jouw doelgroep gebruikt en analyseert vervolgens die zoekwoorden om te zien welke de beste ROI kunnen bieden.

Het gaat om het bekijken van afzonderlijke zoekwoorden, long-tail-keywords en zoekzinnen en het evalueren van zowel het maandelijkse zoekvolume als de algehele sterkte van de concurrerende websites op pagina 1 van Google.

Hoe helpt KW Finder je om te helpen evalueren voor ROI?

Ten eerste kun je een seed-zoekwoord invoegen om een ​​lijst met gerelateerde zoekwoordsuggesties te genereren en kun je zelfs alternatieve onderzoeksmogelijkheden gebruiken om je een andere mix van resultaten te geven.

Dat laatste vind ik met name ook een sterke toevoeging ten opzichte van veel andere tools.

Je kunt ook snel de algemene moeilijkheidsgraad van een zoekwoordsuggestie evalueren met behulp van de betrouwbare moeilijkheidsscore voor zoekwoorden of de ingebouwde SERP-analyse.

Ten slotte kunt je jouw resultaten inkorten en beheren met de gebruikelijke filteropties, waaronder maandelijkse zoekvolumes, specifieke modifiers en zelfs zoekwoordcompetitiviteit.

Hoe goed presteert het voor onderzoek naar concurrenten?

Concurrerend zoekwoord onderzoek gaat over het nemen van de url’s van je concurrenten en hun organische succes in Google te achterhalen.

Door te kijken naar de zoektermen waar jouw concurrenten voor ranken, kun je zoekwoorden targeten die al bewezen traffic genereren. Als alle andere factoren gelijk zijn tussen jou en je concurrent, weet je dat er een goede kans is dat je ook kunt ranken voor die zoekwoorden door vergelijkbare (en betere) content te maken.

Dus, hoe helpt KW Finder je om dat te doen?

Nou, dat doet het niet.

KW Finder heeft geen optie om een ​​concurrent aan te sluiten in het onderzoek. Je kijkt puur naar nieuwe ideeën voor zoekwoorden en een inschatting of jij ervoor zou kunnen ranken. Ontrafelen wat je concurrenten doen is er niet bij.

Een workaround zou kunnen zijn om het te combineren met een tool als SEMRush die we hier hebben beoordeeld. Op die manier kun je ook vinden voor welke zoekwoorden je concurrenten ranken, en die zoekwoorden in KW Finder pluggen voor verdere analyse.

Niet de meest elegante oplossing en het heeft wel zijn beperkingen, maar het kan werken. Plus de zoekwoordanalyse van KWfinder is een heel stuk beter als die van SEMrush.

Je levert dan functionaliteit in voor diepere analyse op een specifiek onderdeel waar de tool goed in is: zoekwoord analyse.

En KWfinder is een stuk voordeliger geprijsd omdat je ook slechts betaalt voor dit ene onderdeel.

KWfinder beoordeeld

Ik gebruik KWfinder al, dus voor deze beoordeling ben ik gewoon achter mijn Chromebook gaan zitten (nog een voordeel van KWfinder voor Chromebook gebruikers, het is volledig web-based) om te zien hoe goed deze keyword research tool presteert.

Eerste indrukken van de gebruikersinterface

Zoals ik eerder al zei, is een van de eerste dingen die je opvalt aan KWFinder de gebruiksvriendelijke interface, die een plat ontwerp gebruikt om gegevens op een gemakkelijk verteerbare manier weer te geven.

Als een zoekwoordtool die duidelijk gericht is op bloggers en beginner-SEO’s, vind ik het ook uitstekend om een ​​heleboel, voor andere verwarrende informatie, te presenteren op toch een manier die mijn klanten ook begrijpen.

Om je te laten zien hoe geweldig de interface van KWFinder is vergeleken met andere zoekinstrumenten voor zoekwoorden, ziet u hier hoe Long Tail Pro eruitziet:

Long tail pro alternatief voor kwfinder

En hier is hoe SECockpit eruit ziet:

SEOcockpit alternatief voor kwfinder

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn, dat KWFinder mijlen vooruit is in de UI-afdeling en dat het de tool zo veel soepeler en leuker maakt om te gebruiken.

Betrouwbaar onderzoek met nauwkeurige zoekvolumes

Zoals je je wellicht herinnert, heeft Google onlangs de manier gewijzigd waarop zoekvolumes worden weergegeven in de keywordplanner.

Vóór de update kon je specifieke zoekvolumes voor afzonderlijke zoekwoorden weergeven. Nu combineren ze nauwe varianten en gerelateerde zoekwoorden in één, dus precies niet meer geschikt voor het vinden van dieper liggende zoekwoorden om over te schrijven.

Hoewel er oplossingen zijn, zijn de gegevens nu veel minder nauwkeurig voor de meesten van ons en steeds moeilijker om op te rekenen.

Wat interessant is, is dat KWFinder zijn zoekvolumegegevens daadwerkelijk uit de Zoekwoordplanner van Google haalt, maar dat het zijn eigen interne algoritme toepast om die exacte zoekvolumes voor alle zoekwoorden te behouden.

Niet alleen worden de zoekvolumes in tact gehouden, maar ze zijn nog specifieker dan wat je normaal ziet in de keywordplanner.

De voordelen van web-based

Ik ben er echt dol op dat KWFinder een webgebaseerde tool is en voor mij essentieel als lichtgewicht Chromebook gebruiker.

Naar mijn mening zijn sommige applicaties gewoon niet bedoeld voor desktops en ik denk dat zoekwoordonderzoeksinstrumenten beslist in die categorie thuishoren. De voordelen zijn gewoon te moeilijk om te negeren.

Omdat het een webgebaseerde toepassing is, kun je KWFinder openen vanaf elke computer met een internetverbinding en een webbrowser. Compatibiliteitsproblemen worden min of meer geëlimineerd en software-updates verlopen naadloos, in realtime.

Een ander groot voordeel, specifieker voor hulpprogramma’s voor zoekwoorden, is dat je geen persoonlijk adwords-account (of een ander account) hoeft aan te sluiten om correct te kunnen werken. Alles werkt netjes direct na het aanmaken van je account.

Long Tail Pro vraagt ​​om een ​​adwords-account aan te sluiten

Long Tail Pro vraagt ​​bijvoorbeeld om een ​​adwords-account aan te sluiten. Als iemand die de nadelen van op desktop gebaseerde hulpprogramma’s voor zoekwoorden heeft ervaren, is het verfrissend om te zien dat KWFinder ervoor heeft gekozen om in dit opzicht niet de meer gevestigde tools zoals Long Tail Pro en Market Samurai te volgen.

Snel het Keyword Competition Level ontdekken

De meest gevraagde functie van elk hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek is op dit moment de mogelijkheid om één moeilijkheidsscore voor een zoekwoord te berekenen voor een bepaald zoekwoord.

moeilijkheidsgraad zoekwoord in kwfinder

Hoewel de schaal varieert, afhankelijk van welke zoekwoordentool voor zoekwoorden je gebruikt, geeft deze waarde aan hoe moeilijk het is om op de eerste pagina van Google te worden geplaatst voor een bepaalde zoekwoord combinatie.

KWFinder berekent niet alleen een moeilijkheidsscore voor elk zoekwoord (op basis van de gegevens van Majestic), maar het doet ook een goede gooi om de getallen in perspectief te plaatsen:

Uitleg van de verschillende competitieniveaus in kwfinder

De kleurcodering is een leuke toevoeging, waardoor het gemakkelijker wordt om door lijsten met trefwoorden te bladeren en die pareltjes met lage concurrentie in één oogopslag te herkennen.

Maar ik wil hier ook een belangrijk punt maken, omdat deze scores van tool tot tool zullen verschillen, dus het hebben van een referentiepunt is van cruciaal belang om te begrijpen wat ze werkelijk voor je betekenen.

Ik maak zelf bijvoorbeeld de combinatie met SEMrush omdat ik houd van de manier waarop je kunt kijken naar je linkprofiel maar ook naar je concurrenten, en was eerst een beetje in de war van het grote verschil in moeilijkheidsgraad cijfers.

Ik dacht eerst dat alles super-moeilijk waren in KWfinder (ik maakte eerst al gebruik van SEMrush).

De resultaten tonen wel enige correlatie, maar het is duidelijk dat deze hulpmiddelen een ander algoritme gebruiken en dat is wat een referentiepunt zo belangrijk maakt. Je moet het altijd bekijken ten opzichte van andere woorden en moeilijkheidsgradaties binnen dezelfde tool.

Er is één ding dat ik niet leuk vind, namelijk het niet kunnen berekenen van zoekwoord moeilijkheidsgraden voor meerdere zoekwoorden tegelijk.

Als je een lange lijst met mogelijke trefwoorden hebt, moet je ze handmatig aanklikken (met telkens een paar seconden vertraging) om een ​​moeilijkheidsgraad te genereren.

Dit is trouwens iets wat Long Tail Platinum Cloud wel automatisch doet voor alle resultaten.

Mijn gok is dat deze functie niet is opgenomen in KWFinder, omdat je hierdoor veel te snel door je aantal checks per maand zou kunnen raken bij bijvoorbeeld een kleiner pakket, maar daar kom ik straks nog op.

Het goede nieuws is dat ik vond dat het een juiste indicatie is van de echte concurrentie achter een bepaald zoekwoord. Hoewel ik altijd een handmatige beoordeling aanbeveel voordat ik een zoekwoord target, was de zoekwoordscore van KW Finder verrassend betrouwbaar.

Gebruik altijd de combinatie

Dit zijn twee afzonderlijke concurrentie-niveau’s die jouw website en webteksten moeten kunnen verslaan wil je kunnen ranken.

Zelfs als je alleen zou vertrouwen op deze statistiek, geloof ik dat je nog steeds in staat bent om bovenaan te komen voor de meeste zoekwoorden die je vindt, puur op basis van het feit dat je een lage keyword moeilijkheidsgraad scoort (tussen 1-30 in de meeste gevallen is goed te doen).

Evalueer eenvoudig de SERP-competitiesterkte

Het SERP Checker-voorbeeld verschijnt aan de rechterkant wanneer je een zoekwoordsuggestie selecteert in KWFinder. Het is in wezen je Page 1 van Google analysefunctie en werkt erg vergelijkbaar met wat je bij de meeste hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek van tegenwoordig krijgt.

Zoekpagina van google checker in kwfinder

Als je de volledige toepassing SERPChecker (die onafhankelijk van KWFinder wordt uitgevoerd) wilt openen, klik je op de link onder het overzicht.

Ondanks dat het een standaardfunctie is, zijn er een paar dingen die SERPChecker onderscheiden van de concurrentie.

Allereerst is het mooi samengesteld vanuit een ontwerpstandpunt. Super eenvoudig in te nemen en kleurcodes van de gegevens nog meer dan wat je ziet in KWFinder.

Dit is ook waar je diep in de concurrentieanalyse kunt graven. De knop ‘Statistieken beheren’ opent een geheel nieuwe wereld van gegevens die je kunt doorzoeken en vergelijken.

SERPchecker aanpassen

Je kunt dit gebruiken om de gegevenskolommen van de SERP Checker volledig aan te passen.

De SERP-checker is essentieel voor het handmatig beoordelen van zoekwoordmoeilijkheden. Dat gezegd hebbende vind ik het nut om er een aparte applicatie van te maken niet echt gerechtvaardigd.

Ik gebruik de functie zelf ook lang niet altijd wanneer ik onderzoek doe, ook omdat de belangrijkste functies vaak al aanwezig zijn in het beknopte overzicht in KWfinder zelf.

Natuurlijk, het is mooi, maar afgezien van het kunnen ophalen van meer gegevens, was het niet nuttiger dan de SERP Checker-preview die te vinden is in de KWFinder-interface.

De enige reden dat ik ooit de SERP-controle zou openen, zou in feite zijn om toegang te krijgen tot de gegevens die niet beschikbaar zijn in het voorbeeld. Met andere woorden, als je de SERP-controle kunt aanpassen (binnen KWfinder), zou de externe toepassing bijna overbodig zijn.

Over het algemeen denk ik dat, in combinatie met de keyword moeilijkheidsscore, de meeste mensen het SERP Checker-voorbeeld bevredigend zullen vinden in het analyseren van de SERP-competitie. Als je twijfelt, kun je altijd even de tijd nemen om in de externe toepassing te duiken.

Vind verborgen pareltjes met meerdere onderzoeksopties

Het gebruik van meerdere onderzoeksopties is een functie die ik nog niet geïntegreerd heb gezien met andere grote spelers op de markt voor zoekwoordonderzoek.

Hoewel ik zelf nog steeds vaak door andere (gratis) tools ga zoals answerthepublic en met name ook de gerelateerde zoekwoorden in Google zoekresultaten zelf om wat extra ideeën voor seed-zoekwoorden op te doen, kon ik een geheel andere reeks zoekwoordideeën krijgen met behulp van de onderzoeksvragen ‘Autocomplete’ en ‘Questions’ die zijn ingebouwd in KWFinder.

Mogelijkheden om auto complete en question onderzoek te doen

Het enige nadeel was het beperkte aantal resultaten weergegeven in KWFinder, met name in Questions met het gebruik van Nederlandstalige zoekwoorden.

Dit zorgt ervoor dat ik vaak alsnog naar aanvullende zoekwoordideeën op zoek ga in Google zelf, om deze vervolgens weer te gebruiken voor nog meer resultaten in de tool van KWfinder.

Dus laten we opsplitsen wat deze opties zijn en hoe ze werken:

Een handig overzicht met de belangrijkste data bij de hand

Het hele idee van een hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek is om je te helpen zoekwoorden met een lage concurrentie zo snel en efficiënt mogelijk te vinden.

Een van de meest voor de hand liggende manieren om dat te bereiken is door de kracht van gegevensaggregatie. Presentatie van alle benodigde gegevens op één centrale locatie, zodat de gebruiker een betrouwbare beoordeling kan maken van de levensvatbaarheid van een bepaald zoekwoord.

Hoewel ik de voorkeur had gegeven aan meer op links gebaseerde gegevens in plaats van dingen als Facebook-likes en G + -shares, is het overzicht over het algemeen heel goed.

Zoals eerder vermeld, kun je een hoop informatie van andere datapunten vinden door de volledige SERP Checker-applicatie te openen en te spelen met de data-opties, maar het is altijd een paar klikken verwijderd, wat niet ideaal is.

Het is dus vooral sterk wanneer je de moeilijkheidsgraad gebruikt as-is en erop vertrouwd dat deze vrijwel altijd een goede inschatting is van of je voor een bepaald zoekwoord zou moeten gaan in je content.

Weinig andere tools geven je dit niveau van bruikbare gegevens op een enkel scherm zonder te lomp en overweldigend aan te voelen.

Bekijk je resultaten slim met eenvoudige filtering

KW Finder heeft alle filter- en sorteeropties die je zou verwachten in een solide tool voor zoekwoordenonderzoek. Niets bijzonders in dat opzicht.

Ik vond echter de mogelijkheid om filteropties snel in en uit te schakelen een erg fijne toevoeging.

Zoekwoordenfilter snel in en uitschakelen voor je onderzoek

Dit was met name handig omdat het uitvoeren van een nieuwe zoekopdracht de laatste gebruikte filters onthoudt, dus het was een handige tijdbesparende functie om mijn gebruikelijke filters toe te passen met één druk op de knop.

Een klein ding dat ik zou veranderen, is dat filters standaard voor elke nieuwe zoekopdracht behouden blijven. Ik merkte dat ik ze meestal uitschakelde, maar wellicht handig voor sommige toepassingen.

Een helpende hand met ondersteuning voor live chats

Grote steun is iets dat we tegenwoordig vaak verwachten met online diensten en producten, maar dat betekent niet dat je het altijd begrijpt.

Gelukkig heeft KWFinder de gebruikelijke ondersteuningsopties en documentatie, waaronder een regelmatig bijgewerkte blog, e-mailondersteuning en zelfs livechat.

Ik heb de livechat op twee verschillende tijdstippen gedurende de dag getest en beide keren kreeg ik een nuttig antwoord in minder dan een minuut. Helemaal niet slecht.

Potentieel problematische zoekopdracht limieten

In tegenstelling tot de meeste andere SEO-tools die je tegenwoordig op de markt vindt, gebruikt KW Finder een soort van ‘credit’-systeem om het aantal gegevensverzoeken van een bepaalde gebruiker te beperken.

Het is logisch. Immers, het aanvragen van een hoop gegevens belast de middelen die inherent de kosten verhogen. Om nog maar te zwijgen over de kosten van het verwerven van de gegevens zelf.

De echte vraag is, hoe beïnvloeden deze beperkingen jouw vermogen om keywordonderzoek adequaat uit te voeren?

Hier is hoe KWFinder het verdeelt:

Ik was zelf begonnen met het basic pakket maar stapte al vrij snel over naar Premium toen ik het voor alle websites waarmee ik werk ging gebruiken.

Aanvankelijk leek 100 zoekopdrachten per dag een redelijk limiet en het is perfect voor mensen met maar 1 site of bloggers. Wat ik echter aantrof na het testen, was dat ik veel sneller door mijn dagvergoeding ging dan verwacht.

limiet bereikt voor zoekopdrachten

Maar je kunt natuurlijk gemakkelijk stoppen en het de volgende dag weer oppikken, de prijs is er ook zeker naar. Werk je als professional, dan kun je klanten of prospects uiteraard niet laten wachten.

abonnement van kwfinder verhogen voor meer limiet

Dat gezegd hebbende, vond ik KWFinder een stuk genereuzer dan Long Tail Platinum Cloud, die je een maandelijks quotum geeft (niet dagelijks).

Long tail pro limieten

Omdat hun quotum is gebaseerd op het aantal resultaten en niet op daadwerkelijke zoekopdrachten, kun je jouw vergoeding letterlijk in een dag leegmaken als je niet voorzichtig bent, en dan moet je een maand wachten in plaats van een dag om weer verder te kunnen.

Als je KWFinder alleen op need-to-know-basis gebruikt in tegenstelling tot het verzamelen van maanden aan zoekwoordenonderzoek die je allemaal in een middag wilt uitvoeren, hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken, omdat de limiet elke 24 uur wordt gereset. Gewoon iets om op te letten.

Gelimiteerde zoekwoordresultaten

Waarschijnlijk een van de grootste nadelen van KW Finder is het beperkte aantal zoekwoordresultaten. Afhankelijk van je plan worden de resultaten afgetopt op 200 of 700.

Ik vond dit nogal beperkend, vooral als je het vergelijkt met het enorme aantal resultaten die andere tools opleveren voor dezelfde zoekopdracht.

De beperking van de resultaten was bijzonder vervelend toen ik probeerde om filters te gebruiken om mijn zoekopdracht te verfijnen om specifiekere resultaten te vinden. Omdat het limiet eerst wordt toegepast en daarna pas de filters werd ik meestal geconfronteerd met dit scherm:

Geen zoekwoordsuggesties gevonden

Handige deep dive mogelijkheid

Meestal kijk ik nu naar de suggesties die ik krijg (700 in het premium plan) wat al best veel is, maar ga ik aan de hand van de suggesties weer op zoek naar een verder verfijning om zo uiteindelijk toch tot alle mogelijke zoekwoorden voor mijn webteksten te komen.

Zoals ik aan het begin van dit bericht heb uitgelegd, houdt traditioneel zoekwoordonderzoek in het invoegen van seed-zoekwoorden en het gebruik van de suggesties om betere kansen te benutten.

Gelukkig hebben de jongens achter KWFinder de mogelijkheid toegevoegd om een ​​nieuwe zoekopdracht te starten op basis van een suggestie voor zoekwoorden.

Het probleem is jammer genoeg wel, zoals ik al snel ontdekte, dat de tool je niet toestaat deze zoekopdrachten in een nieuw venster of tabblad te openen. In plaats daarvan vervangt het feitelijk de suggesties die je momenteel hebt en is daarmee alleen geschikt om naar een nieuwe zoekopdracht te gaan wanneer je alles uit je vorige opdracht hebt afgerond.

In tegenstelling tot Long Tail Pro, bijvoorbeeld, mist het gewoon de efficiëntie van het kunnen schakelen tussen verschillende tabbladen zonder je huidige set resultaten te verliezen.

Dus uiteindelijk open ik toch zelf meerdere tabbladen in Chrome om zo snel te schakelen tussen mijn hoofd zoekopdracht een een deep dive die ik wil maken naar specifieke zoekwoorden.

Linkstatistieken in de voorvertoning

Een ander ding dat ik snel opmerkte over KW Finder was het ontbreken van bepaalde linkgerelateerde statistieken die in het voorbeeld van de SERP-analyse worden getoond.

Hoewel het je laat zien hoeveel dofollow-koppelingen naar elke afzonderlijke pagina verwijzen, krijg je gewoon niet het volledige beeld en dit zal ervaren SEO’s wellicht naar een andere tool drijven.

Het vertelt je bijvoorbeeld niet het aantal verwijzende domeinen – een belangrijk stuk informatie als het gaat om het evalueren van de sterkte van een site.

Wanneer je bedenkt hoe cruciaal links zijn voor zoekwoordonderzoek, lijkt het een beetje vreemd dat KWFinder ervoor kiest dergelijke belangrijke gegevenspunten weg te laten in het voorbeeld van de SERP Checker.

De enige manier om deze informatie te bekijken is om de volledige SERP Checker-toepassing voor elke zoekwoordgroep te openen en de extra statistieken in te schakelen. Helaas is er geen manier om de statistieken te wijzigen die worden getoond in de SERP Checker-preview dus totdat ze een aanpassing doen in de interface zit je vast aan deze manier van werken.

Maar, zoals ik al zei is het niet noodzakelijk wanneer je vertrouwd op de moeilijkheidsscore die KWfinder aan het domein heeft toegekend.

Is KWFinder geschikt voor jou?

KWFinder is een uitstekend stuk software dat zijn mannetje staat tegenover de zwaargewichten in de arena voor zoekwoordenonderzoek. Maar hoewel het voor sommigen de beste onderzoeksmethode is, is het niet helemaal geschikt voor iedereen.

Beginnende Bloggers

Als je net begint met bloggen en nog steeds je weg vindt in SEO en, meer specifiek zoekwoordonderzoek, zal deze tool een absolute droom zijn.

Het is verreweg het meest intuïtieve hulpprogramma voor zoekwoordenonderzoek dat ik ooit heb gebruikt, en het biedt een platform waarmee iedereen binnen enkele minuten winstgevende zoekwoorden met lage concurrentie kan uitkiezen.

De moeilijkheidsscore met één klik voor zoekwoorden is ongetwijfeld een van de grootste prikkels voor beginners om deze tool te gebruiken en ik denk dat dit nieuwelingen veel verspilde tijd zal besparen in het najagen van zoekwoorden die gewoon te concurrerend zijn.

Met de afwezigheid van meer geavanceerde meetwaarden binnen KWFinder, voelt het bijna als een doelbewuste zet om een ​​beroep te doen op meer beginnende marketeers. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het zijn werk niet goed doet, omdat het dat wel doet. Het voelt zich in dat opzicht meer gericht op beginners.

Budget bloggers

Als je je vooral zorgen maakt over het opstarten van je bedrijf, is KWFinder zeer redelijk geprijsd in vergelijking met andere hulpprogramma’s voor zoekwoordenonderzoek.

Hoewel het laagste betaalde abonnement $29 per maand is, geeft het betalen per jaar je een enorme korting van 60%, wat ongeveer $ 12 / maand is.

Er staat 50%, maar het is eigenlijk dichter bij de 60%. Je kunt dan één keer betalen, wat door de voordelige abonnementen nog wel meevalt, en vervolgens hoef je er een jaar niet meer naar om te kijken.

Zelfs zonder de bulkkorting, is KWFinder nog steeds erg voordelig ten opzichte van andere populaire zoekwoordtools.

Keyword-toolPrijs per maand
KWFinder
vanaf $ 29 per maand
Long Tail Provanaf $ 37 per maand
Ahrefsvanaf $ 99 per maand
SECockpitvanaf $ 40 per maand
SEMrushvanaf $99,95 per maand
Market Samurai$149 eenmalige prijs

Als je een erg krap budget hebt, kun je je altijd voor een maand aanmelden, het elke dag gebruiken en genoeg zoekwoorden opbouwen om je een heel jaar vooruit te helpen voor je blog. Vergeet niet om je zoekwoorden te exporteren voordat je lidmaatschap verloopt.

Wanneer je content strategie op is kun je je altijd weer aanmelden voor een maand.

High Level Marketeers

Als je een full scale-bureau runt of als je veel SEO-tools gebruikt, vind je KWFinder misschien iets te basaal en mogelijk beperkend voor jouw behoeften.

Hoewel het kan worden gecombineerd met andere tools zoals SEMRush voor analyse van concurrenten, de betaalde plannen voor die tools elimineren de noodzaak voor KWFinder in de eerste plaats ook grotendeels.

Ik ben echter wel fan van de eenvoud van het dashboard en de manier waarop je die resultaten kunt delen met klanten om jouw werkzaamheden in begrijpelijke taal over te brengen.

Over het algemeen is het nog steeds een uitstekende tool met veel sterke eigenschappen, maar ik heb het gevoel dat deze beperkingen KWFinder uit de race halen als een marketingtool op hoog niveau.

KWFinder Tutorial

Informatiezoekwoorden vinden met KW Finder

Informatiezoekwoorden zijn termen en woordgroepen die mensen gebruiken om antwoorden op problemen te vinden. In tegenstelling tot commerciële zoekwoorden (of zoekwoorden met buyer intent), probeer je niets met je webteksten te verkopen, althans niet rechtstreeks.

Om informatieve zoekwoorden in KWFinder te vinden, kun je beginnen met een algemene zoekopdracht met jouw werkgebied als het seed-woord:

zoekopdrachten met speenkoord zoeken

Van daaruit kun je specifieke suggesties analyseren met behulp van de keyword moeilijkheidsgraad als jouw primaire indicator.

Klik op een trefwoord en wacht ongeveer 3 seconden voor het berekenen van een moeilijkheids score op basis van link statistieken. Zodra het is berekend, kun je het in een oogopslag bekijken in het venster met zoekwoordsuggesties.

Dit is een soort shotgun-aanpak, maar het zou best goed moeten zijn in het binnenhalen van enkele zoekwoorden die al van nature informatief zijn. Dus in dit voorbeeld zou ik een monster artikel rond het sleutelwoord “speenkoord met naam” kunnen schrijven.

Deze zoekzin heeft een enorme 3.600 maandelijkse zoekopdrachten en een lage moeilijkheidsgraad score van 3. Zoals je kunt zien, is het zeer goed mogelijk om enkele degelijke zoekwoorden te vinden met alleen de standaard zoekoptie.

KW Finder probeert je echter een helpende hand te bieden bij het vinden van informatieve zoekwoorden. Met behulp van de onderzoeksvraag “Questions” kun je specifiek op zoekwoord gebaseerde zoekwoordsuggesties toevoegen zonder extra werk.

Met hetzelfde seed-sleutelwoord als hiervoor, kon ik een hele reeks zoekwoordsuggesties ophalen die ik normaal niet zou zien in het reguliere zoektabblad – gewoon door KW Finder zijn eigen vraaggerelateerde voorvoegsels toe te voegen.

Ik vond de resultaten van het gebruik van deze onderzoekoptie wat betreft het zoekvolume aan de lage kant, maar dat betekent niet dat ze niet de moeite waard zijn om je op te richten. Er zitten een aantal goede mogelijkheden voor informatieve content tussen.

speenkoord zoekvragen vinden

Kortom, het is een leuke optie om te hebben en je kunt af en toe een paar geweldige trefwoorden kiezen met behulp van deze onderzoeksmogelijkheid, maar in dit stadium is het zelf niet voldoende geavanceerd genoeg om andere, externe onderzoekstools te vervangen.

Naar mijn mening werkt de hybride aanpak nog steeds het beste.

Commerciële zoekwoorden vinden met KW Finder

Commerciële zoekwoorden zijn termen en woordgroepen die mensen gebruiken wanneer ze iets willen kopen, wanneer ze “buyer intent” hebben. Als gevolg hiervan converteren dit soort zoekwoorden heel erg goed. In tegenstelling tot informatieve zoekwoorden, is het primaire doel een verkoop binnen te halen.

Als je commerciële zoekwoorden in KWfinder wilt zoeken, kun je beginnen met een algemene zoekopdracht met jouw niche als het kernwoord:

begin je zoekwoordenonderzoek met een seed keyword

Zodra je suggesties voor jouw zoekwoorden hebt, is het eerste dat je wilt doen filters gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen.

Filters zijn vooral handig voor commerciële zoekwoorden omdat ze bijna altijd specifieke modifiers gebruiken. Tenzij we het hebben over exacte productnamen, is de modifier vaak wat in de eerste plaats een commercieel zoekwoord geeft.

Filters gebruiken om buyer intent woorden te vinden met kwfinder

Wat je vaak zult tegenkomen bij het gebruik van KWFinder voor commercieel zoekwoordonderzoek, en iets wat ik eerder in deze recensie heb besproken, is dat je vaak geen zoekwoordresultaten krijgt na het toepassen van specifieke filters. Maar als je niche groot genoeg is en je hebt een uitgebreider plan is dit geen probleem:

commerciele zoekwoorden gevonden

Dit komt omdat KWFinder slechts een klein aantal zoekwoordsuggesties weergeeft, van 200 in het basisplan en 700 in het premiumplan. Met andere woorden, het eerste voorbeeld is gewoon te klein om mee te werken omdat hij eerst 200 woorden opzoekt en daarna pas filtert.

In plaats daarvan moet je voortdurend je zoekwoordsuggesties doornemen, nieuwe zoekopdrachten uitvoeren en dezelfde filters toepassen totdat je uiteindelijk long-tail-goud vindt.

Niet efficiënt op alle mogelijke manieren, maar er is een oplossing die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je resultaten te verbeteren en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan het uitvoeren van nieuwe zoekopdrachten te verminderen.

De kunst is om commerciële modifiers te gebruiken als onderdeel van je seed-sleutelwoord, in plaats van ze te gebruiken om de resultaten achteraf te filteren.

Nu is er nog een ander hulpmiddel dat ik nuttig vond in KWFinder en dat is de onderzoekoptie “Autocomplete” waarmee je een geheel andere reeks zoekwoordsuggesties kunt weergeven.

Hoewel deze optie de neiging heeft lagere zoekvolumeresultaten te genereren, kun je dit gebruiken voor een aantal zeer gerichte commerciële zoekwoorden die veel gemakkelijker te ranken zijn en nog steeds het overwegen waard zijn als onderdeel van je algemene zoekwoordstrategie.

Zo kun je genoeg woorden vinden waar in jouw niche behoefte aan is.

autocomplete suggesties voor zoekwoorden

Conclusie

Ondanks enkele kleine hikjes hier en daar, vond ik KWFinder erg goed en ik gebruik het dan ook standaard in mijn onderzoek.

Iemand die onderzoekstools al een beetje gewend is, zal bijvoorbeeld Long Tail Pro kennen, maar de gebruikersinterface van KWfinder is zo verfrissend om te gebruiken en ongelooflijk efficiënt in het presenteren van grote hoeveelheden gegevens in een relatief kleine ruimte. Het helpt met name om moeilijke data goed uit te kunnen leggen aan je team en aan je klanten, maar is met name ook geschikt voor beginnende SEO’s om flink wat houvast te hebben.

De aanvullende onderzoeksmogelijkheden doen goed werk bij het leveren van unieke zoekwoordsuggesties zonder de tool te hoeven verlaten. Hoewel het geen complete alles-in-een tool is, is het wat mij betreft een stap in de goede richting.

Met enkele functionaliteitsvariaties, zoals onderzoek met meerdere tabbladen, batched moeilijkheidsberekeningen en aanpasbaar SERP Checker-voorbeeld – zou KWFinder bijna foutloos zijn als een traditionele trefwoordonderzoekstool.

Als het gaat om onderzoek op basis van concurrenten, is het alleen zinvol in combinatie met andere tools (zoals SEMRush), waardoor je niet ver komt met een gratis abonnement. Iets om te overwegen als je meer geïnteresseerd bent in die methode van onderzoek.

Kies een van de abonnementen om het uit te proberen voor een maand of twee en te zien of het bij al je wensen past.

KWfinder zoekwoorden tool zoekwoordonderzoek

Ik hoop dat je wat aan deze beoordeling hebt gehad. Het is een tool die ik zelf ook gebruik in mijn marketing. Wanneer je besluit een betaald pakket af te nemen krijg ik een commissie voor mijn referentie, zonder extra kosten voor jou.

Joost Nusselder, de oprichter van Decision Tree is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools en tactieken. Sinds 2010 werkt hij al aan diverse websites in vele niches. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor een succesvolle site.