Hoe infographics te gebruiken voor uw nichesite: trek publiek en bekendheid aan

door Joost Nusselder | Bijgewerkt op:  20/07/2019

Ontvang mijn geheime blogtips en al mijn sjablonen helemaal GRATIS bij mijn e-mailcursus en nieuwsbrief.

We gebruiken je e-mailadres alleen voor onze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Ze vertellen jouw verhaal, inspirerend en met humor zoals je dat face-to-face zou doen…..maar dan op jouw nichesite.

Je wilt je verhaal vertellen, hoe doe je dat het beste om een ​​publiek van trouwe volgers aan te trekken, het is om je eigen stijl te laten zien.

Tegenwoordig zie je ze overal opduiken, infographics zijn erg hot. Ook in Nederland worden ze steeds vaker ingezet om een ​​verhaal duidelijk te maken. En met een goede reden.

Het combineren van een beeld met datavisualisatie en uitleg vult de leegte die deze afzonderlijke vormen van communicatie hebben.

Hoe werkt een infographic?

Het probleem met het gebruik van alleen tekst

Teksten kunnen worden opgebouwd uit een bijna oneindige combinatie van woorden. Deze ongelooflijke rijkdom aan mogelijkheden zorgt ervoor dat je een zeer diepgaande analyse van concepten kunt maken waarin je alles tot in de puntjes kunt uitleggen.

Helaas hangt de haalbaarheid hiervan volledig af van het vermogen van de lezer om deze informatie te verwerken. En grote hoeveelheden tekst zijn vaak moeilijk te verteren.

Daarnaast is het moeilijk om relaties met woorden weer te geven zonder een visuele weergave van deze relaties te tonen.

Het probleem met het gebruik van alleen afbeeldingen

Afbeeldingen zijn misschien makkelijker te begrijpen voor de lezer, maar ze zijn minder geschikt om abstracte en complexe concepten volledig uit te leggen.

Gewoon datavisualisatie

Datavisualisatie kan de belangrijkste statistieken perfect weergeven en de verschillen tussen segmenten of verschillende groepen laten zien, maar kan het verhaal achter de cijfers niet zo goed vertellen.

Winnaar is de combinatie

Hier zijn 7 soorten infographics die elk een ander doel kunnen vervullen:

Niet alleen jouw verhaal is belangrijk

Ook de manier waarop je het presenteert en je ontwerp. We hadden de infographic ook zo kunnen maken:

Precies dezelfde teksten en dezelfde data, maar toch heel anders uit. Persoonlijk vind ik de bovenste mooier, duidelijker en met een beter ontwerp. Een ontwerp stemmen we altijd met u af.

Kosten infographic laten maken

Heb je al uitgewerkt welke tekst en data er precies in moeten? Of heb je meer een schets van het verhaal?

Laten we, met al het bovenstaande in gedachten, eens kijken naar verschillende bronnen voor infographic-ontwerp en wat u voor uw geld kunt krijgen.

Maak je eigen infographics met Canva

Pikotchart-infographic-tool

PiktoChart is een ontwerptool die u kunt gebruiken om helemaal opnieuw een infographic te maken. Het vereist dat je je ontwerp in gedachten hebt en je informatie bij de hand hebt, omdat niemand je helpt om iets samen te stellen.

Ze stellen je in staat om zoveel afbeeldingen te maken als je wilt, en hun editor is vrij eenvoudig te gebruiken, hoewel het de neiging heeft om aan de zijkant van de "rastergebaseerde grafieken" ontwerpstijl te leunen.

Het is toch moeilijker om iets helemaal gratis te doen met zo'n editor voor slepen en neerzetten.

Het is gratis om je aan te melden voor hun tool, maar je kunt niet veel doen zonder voor een pakket te betalen.

Momenteel hebben ze twee pakketten:

  • Een daarvan is $ 15 per maand en geeft je toegang tot hun 600+ grafische sjablonen. U kunt maximaal 100 MB aan eigen afbeeldingen uploaden om te gebruiken, maar niet meer. U kunt uw projecten ook alleen in standaardkwaliteit downloaden.
  • Het tweede pakket kost $ 29 per maand, dus het dubbele van de kosten. U krijgt nog steeds de sjablonen, maar de uploadlimiet voor foto's wordt verhoogd naar 400 MB. U kunt uw afbeeldingen ook downloaden in afdrukkwaliteit, als PDF's of zelfs als SlideShare-decks. Je kunt ze met een wachtwoord beveiligen of ze privé maken als je wilt. Je moet ook betalen voor de tweede laag om afbeeldingen met een wit label te hebben; anders zullen ze uw projecten met watermerken leveren.

Maak je eigen infographics met Canva

Infographics-zelf-maken-met-canva

Ik heb Canva zeker al eerder genoemd op deze site, omdat het een uitstekende tool is om te gebruiken voor allerlei grafische ontwerpen.

Ik ben dol op Canva, ze hebben tientallen sjablonen en een enorme bibliotheek met gratis afbeeldingen en ontwerpelementen die je kunt gebruiken. De betaalde versie geeft je zo ongeveer een onbeperkt aantal afbeeldingen en pictogrammen om op je infographics te gebruiken.

Het prijsmodel van Canva is extreem flexibel, wat betekent dat je afbeeldingen volledig gratis kunt maken of honderden kunt uitgeven, afhankelijk van hoeveel elementen je wilt en hoe groot je projecten worden.

Net als PiktoChart is het een tool die je zelf gebruikt, het is alleen aanzienlijk goedkoper. Absoluut mijn beste keuze voor een zelfbedieningsprogramma.

Je kunt je hier aanmelden voor Canva

Laat infographics maken met Only infographics

Alleen-infographics-waar-je-je-infographics-kunt-uitbesteden

Deze optie is een ontwerpbureau, geen hulpbron. Ze hebben met verschillende industrieën gewerkt, maar lijken zich te concentreren op zaken, financiën en medische gebieden.

Ze hebben een aantal uitstekende illustraties in deze afbeeldingen en je kunt ze zien in de portfolio op de site.

Ze promoten hun vermogen om je binnen een week een concept te bezorgen en ze doen alles, van onderzoek, scripting en publicatie.

Prijzen zijn afhankelijk van de hoeveelheid en hoeveelheid benodigde content.

Afbeeldingen van A4- of Letter-formaat met maximaal 200 woorden aan inhoud zijn $ 400, $ 500 als u wilt dat ze ook de inhoud maken en $ 600 als u promotie na creatie wilt.

Afbeeldingen op stripformaat met maximaal 500 woorden aan inhoud zijn $ 600 voor het ontwerp, $ 800 voor de inhoud en het ontwerp en $ 900 als u ook promotie wilt.

Het bedrijf maakt ook deel uit van het enige netwerk van mediamakers. Ze zullen ook uitlegvideo's, presentaties en bestemmingspagina's maken als je dat wilt.

Wilt u een totaalpakket met een landingspagina, infographic en video, dan kunt u bij hen terecht om te kijken of zij u een speciaal pakket aanbieden.

Het is geweldig voor Engelse infographics of andere grafische projecten, maar in het Nederlands kan het lastiger zijn, hoewel je vaak bewerkbare bestanden krijgt om alleen de titels te wijzigen of je kunt ze vragen om teksten te vervangen, zolang je letterlijk opgeeft waarvoor vervangen moet worden wat (en zorgt ervoor dat het Nederlandse verhaal ook past, Nederlands heb je vaak meer woorden nodig om hetzelfde te kunnen zeggen).

Zet een wedstrijd op met Design Hill

Deze site is een hub voor freelancers om te concurreren in ontwerpwedstrijden. U dient een wedstrijd in en u ontvangt inzendingen van ontwerpers, kiest degene die u wilt en werkt met hen samen om een ​​voltooid ontwerp af te ronden.

Er zijn enkele lastige stappen onderweg, voornamelijk om fraude of diefstal van inhoud te voorkomen en om ervoor te zorgen dat u betaalt, maar maak u daar geen zorgen over.

Wees gewoon eerlijk en alles komt goed. Wat hun pakketten betreft, ze hebben drie niveaus: standaard, executive en premium.

  • Standaard is $ 289. Je kunt verwachten dat meer dan 20 ontwerpers ongeveer 40+ ontwerpen zullen indienen om uit te kiezen. U kunt ook promotie krijgen via nieuwsbrief en sociale media. U krijgt de ontwerpen in vector en een verscheidenheid aan afbeeldingsformaten om zelf te gebruiken, en u heeft volledige rechten op de inhoud die voor u is gemaakt.
  • Uitvoerend is $ 559. Voor de prijs krijg je toegang tot de zorgvuldig geselecteerde ontwerpers van een hoger niveau en kun je verwachten dat 30+ ontwerpers 60+ ontwerpen voor jouw keuze zullen indienen. U kunt standaard ook blogpromotie krijgen bovenop de andere functies.
  • De premie is $ 829. Je wedstrijd is alleen beschikbaar voor de beste crop-ontwerpers, die naar verwachting 40+ zullen reageren. Uw wedstrijd wordt gemarkeerd in hun database en als u een specifieke ontwerper ziet die u wilt, krijgt u een gratis "betaalde uitnodiging" en geeft u vervolgens een extra beetje geld om een ​​ontwerp in te dienen.

Nu valt er iets te zeggen over wedstrijden, en het is niet echt gunstig. Hoewel een wedstrijd vanuit het oogpunt van een merk misschien een goed idee klinkt, is het vanuit het oogpunt van een freelancer een soort uitbuiting.

Freelancers doen veel inzendingswerk voor wedstrijden en worden niet gecompenseerd, tenzij ze worden gekozen.

Nu ga ik er niet vanuit dat mijn opmerking prijsvragen zal doen verdwijnen, maar ik wil dat je weet dat de allerbeste freelancers die er zijn niet zullen deelnemen aan prijsvragen omdat ze beter weten.

Ze weten hoeveel hun vaardigheden waard zijn.

Hier krijg je ook bewerkbare bestanden als je het naar het Nederlands wilt vertalen, of je kunt ze vragen de teksten aan te passen en er zijn zelfs hier en daar Nederlandstalige freelancers die je misschien bewust kiest als ze met een ontwerp komen. komen (meestal herken je ze aan hun naam).

Besteed infographic uit aan een freelancer op Fiverr of Upwork

Fiverr factureert zichzelf als "krijg wat je wilt voor $ 5", maar het is niet echt nauwkeurig. Fiverr-optredens beginnen bij $ 5, maar tegenwoordig heeft vrijwel elke waardevolle service een handvol opties of extra's die meer kosten.

Deze maker van infographics maakt bijvoorbeeld een afbeelding in twee dagen, met maximaal zeven gegevenspunten en twee totale revisies, voor $ 5.

Dat zijn echter heel weinig gegevens en niet veel revisies als je het uiterlijk van sommige elementen van de afbeelding niet leuk vindt.

Voor $ 10 krijg je er een met maximaal 15 datapunten en 5 revisies, en voor $ 20 krijg je tot 25 datapunten en onbeperkte revisies, evenals de mogelijkheid om de afbeelding commercieel te gebruiken.

Toegegeven, deze prijs is nog steeds extreem goedkoop voor een infographic. De reden is dat de ontwerper – en vele andere ontwerpers op Fiverr – uit Indonesië komen.

De kosten van levensonderhoud in landen als Indonesië en Maleisië zijn zo laag dat ontwerpers hun vaardigheden kunnen gebruiken op een site als Fiverr en een leefbaar loon kunnen verdienen terwijl ze iedereen die in een land als Nederland werkt ondermijnen.

Zelf heb ik op Fiverr nog geen goede ervaringen met ontwerpers kunnen opdoen en communiceren over Nederlandse teksten met mensen uit Indonesië is waarschijnlijk totaal onmogelijk.

Ik ben zelf veel meer een Upwork-fan. Nogmaals, er zijn veel freelancers van twijfelachtige kwaliteit en voor elk succes zul je zeker ook een slechte hebben als je besluit om met een freelancer te werken.

Maar in mijn ervaring is het die rotte appel meer dan waard om een ​​freelancer te hebben waarmee je relatief goedkoop veel mooie dingen kunt maken.

Ik zou dit dan ook aanraden als je vaker een infographic wilt laten maken. Bovendien zijn er ook veel Nederlandse freelancers op het platform die je kunt vinden door "Nederlands" toe te voegen aan je zoekopdracht.

Vaak reizende mensen die de wereld willen rondreizen en geld kunnen verdienen met hun ontwerpvaardigheden.

Maak een insluitcode voor uw afbeelding

Eigenlijk heel gemakkelijk. Siege media heeft een codegenerator waarmee je eenvoudig een embed code voor je bezoekers kunt maken.

Hier kunt u de infographic insluitgenerator.

Zo krijg je direct waardering voor je infographic en is het ook nog eens goed voor backlinks naar je site, wat goed is voor je Google ranking!

Het zorgt dus voor meer vindbaarheid op zowel social media als in de zoekmachines, en ook voor meer interactie met je bezoekers.

Daarnaast verhoogt het je conversie aangezien maar liefst 67% van de klanten een duidelijke afbeelding erg belangrijk vindt. Nog belangrijker dan welke vorm van tekst dan ook, inclusief productbeschrijvingen en zelfs klantrecensies.

Verder laat een goede infographic zien dat je zelf een autoriteit bent op dit gebied.

Je laat zien dat je de stof zo goed beheerst dat je alle facetten van de stof overzichtelijk kunt uitleggen. U kunt dan in uw begeleidende tekst verder gaan.

Met jouw afbeelding kan zelfs een leek de basis van de zaak begrijpen, ook al begrijpt hij misschien niet meteen alle onderliggende feiten. Dat is wat een goede infographic-ontwerper kan doen.

Infographic casestudy

Natuurlijk hebben we ook zelf infographics gemaakt en hier is de opzet van het plan van begin tot eind.

Werk je idee goed uit

Om een ​​goede visual te maken, moet je eerst een goed idee hebben. Dit idee werken we altijd zo ver mogelijk uit zodat de infographic snel gemaakt kan worden door ons ontwerpteam en de kosten laag kunnen blijven.

Een idee is goed als het aansluit bij de behoefte van je doelgroep. Welk stukje kennis wil je delen met je doelgroep, of nog belangrijker:

Wat is uw doelgroep?

In dit geval wilden we linkbuilding verkopen. We hebben duidelijke pakketten met voor ons een heel logische insteek: de moeilijkheidsgraad van de trefwoorden.

Maar veel van onze klanten wisten niet precies wat er nodig is om hoger in Google te komen, laat staan ​​de moeilijkheidsfactor van zoekwoorden.

Onze uitdaging was om onze pakketten te kunnen uitleggen en verkopen. De klant moest weten hoe hij hoger in de zoekmachines kon komen.

De benadering van de afbeelding had heel eenvoudig kunnen zijn om onze pakketten uit te leggen, maar dit slaat de plank volledig mis.

De insteek is geworden om de lezer op een humoristische manier uit te leggen wat linkbuilding doet, welk effect dit heeft en hoe je je keuze voor de manier van linkbuilding bepaalt.

Dat leidde uiteindelijk tot deze leuke Infographic over linkbuilding:

Linkbuilding als Google een boerenmarkt was

Dus daar heb je het…..

Visual Storytelling met infographics: blijf bij je klant

Ze vertellen jouw verhaal, inspirerend en met humor zoals je dat face-to-face zou doen…..maar dan op jouw site. Klanten verwachten tegenwoordig een achtergrondverhaal wanneer ze zaken doen met een bedrijf.

Je ziet het in marketing en met een goede reden: te veel bedrijven willen hun product verkopen en de klant bombarderen met de kenmerken van hun product.

Als je klanten in je winkel hebt, kun je gezellig kletsen. Dit vergroot de kans dat iemand iets koopt enorm.

Ook als je business to business diensten levert en je een leuk gesprek kunt voeren met je gesprekspartner, is de kans dat hij jou verkiest boven je concurrent aanzienlijk, ook al ben je misschien wat duurder uit.

De ander had alleen een verkooppraatje met een indrukwekkend overzicht van de voordelen die zijn service voor de klant kon opleveren.

Maar ja, dat spreekt niet echt tot de verbeelding.

Waarom kiest hij jou? Het gaat vooral om de emotionele verbinding en het 'verlenen'.

Veel websites zijn niet ingesteld om verbinding te maken. Het zijn koude, afstandelijke pagina's die je willen vertellen wat het product allemaal kan en dat is zo'n eeuwige schande!

U kunt het gesprek niet persoonlijk aangaan, maar u kunt uw site in ieder geval een persoonlijk tintje geven en de klant een reden geven om uw bedrijf te herinneren tussen de vele concurrenten die ze al hebben gezien.

Zorg dat je bij de klant blijft.

Een infographic kan een verhaal overbrengen. Als een prentenboek voor een kind laat het de bezoeker in één oogopslag zien waar het verhaal over gaat.

Met de manier waarop je de tekeningen maakt, kun je je huisstijl overbrengen en laten zien waar je voor staat. Je doelgroep zal deze stijl waarderen (als je je research goed hebt gedaan) en net als je tegenover hen zit en ze denken “ja, ik wil zaken doen met deze persoon”, zullen ze ook die connectie hebben met jouw bedrijf . online beleven.

En als u de aandacht heeft getrokken, kunt u ook enkele kenmerken van uw product of dienst toevoegen, onderbouwd met cijfers en mooi vormgegeven grafieken.

67% van de bezoekers van een site vindt een duidelijk beeld van het product of de dienst de belangrijkste informatiebron om hun keuze op te baseren.

Nog belangrijker dan elke vorm van tekst op de pagina, inclusief productbeschrijvingen en zelfs de conversieverhogende klantrecensies waar veel e-commercesites zich op richten.

De kosten van Infographics zijn veel lager dan focussen op tekstinhoud.

We zijn visueel georiënteerd voor 90% van onze dagelijkse informatie-inname en krijgen slechts 10% van onze andere informatie van onze andere zintuigen.

Na een dag hard werken wil je misschien achterover leunen met wat foto's, want op je werk lees je waarschijnlijk veel tekst, net als ik.

Maar foto's alleen zijn niet genoeg. De kleinste kinderen kijken misschien graag naar boeken met alleen afbeeldingen. Ze vertellen ze genoeg over het verhaal, alles wat ze op die leeftijd kunnen begrijpen.

Maar naarmate we ouder worden, willen we graag meer achtergrondinformatie over het verhaal. Wat zijn de motieven van iemand of hoe is hij in deze situatie beland?

En zelfs als je de Donald Duck toch verkiest boven een goed boek, krijg je al aardig wat meer informatie in de vorm van mooie tekstballonnen.

De foto's geven u een eerste indruk, een vogelvlucht van het onderwerp in één keer. Ze spreken je aan omdat je de hoofdlijnen meteen begrijpt.

De begeleidende teksten helpen je dan ook om de onderliggende informatie te begrijpen. Je hebt eerst alleen de hoofdlijnen nodig en dan kun je die diepe duik maken.

De foto's zijn als een perfect geformuleerde inleidende paragraaf die alle aspecten van wat komen gaat hebben kunnen schetsen, terwijl ze ook direct de structuur van het onderwerp en de verbanden tussen de onderlinge deelonderwerpen belichten.

Bedenk dan dat u deze informatie in de vorm van afbeeldingen 60,000 keer sneller kon verwerken dan die tekstparagraaf.

Mensen houden natuurlijk ook van statistieken en onthouden de cijfers en kenmerken van wat uw aanbod uniek maakt door te linken naar die leuke afbeeldingen die ze hebben gezien.

Je hebt het overzicht van het onderwerp geregeld. De opbouw van je verhaal is helder en je hebt de verbanden tussen deelonderwerpen kunnen laten zien.

De bezoeker beschikt over de extra achtergrondinformatie in de vorm van tekst, zodat hij ook kennis kan maken met de complexe materie die achter dit ogenschijnlijk eenvoudige verhaal schuilgaat.

De statistieken helpen nu om waarde te geven aan het geheel.

Maak vergelijkingen met concurrenten, laat zien hoeveel impact het allemaal heeft op het individu of op de samenleving en rondom onderscheiden segmenten.

Procenten laten in één keer zien hoeveel impact iets heeft, harde euro's geven duidelijk de besparing of winst weer en een goed gekozen grafiek kan laten zien wat er in de tijd is gebeurd of wat de voorspelling in de toekomst zal zijn.

Waarom werken infographics zo goed?

Je onthoudt 20% van wat je leest en tot 80% van wat je ziet. Dus ook uw bezoekers.

Als je ze gedenkwaardige beelden hebt gepresenteerd die ook een emotionele band met de lezer hebben gevormd, zijn je kansen op terugkerende bezoekers en uiteindelijk klanten veel groter dan die van je concurrentie.

Zelfs als een bezoeker doorgaat met winkelen of meer onderzoek wil doen voordat hij een dienst koopt, zal hij je aan je afbeeldingen herinneren.

Joost Nusselder is The Content Decoder, content marketeer, vader en houdt ervan om nieuwe tools en tactieken uit te proberen. Sinds 2010 werkt hij aan een portfolio van nichesites. Nu sinds 2016 maakt hij samen met zijn team diepgaande blogartikelen om trouwe lezers te helpen verdienen aan hun eigen succesvolle sites.