Geld verdienen met Pinterest | 7 manieren voor inkomsten uit je pins

door Joost | Geupdate op:  09/05/2019

Klaar om je website naar het volgende niveau te tillen?

Tips & acties voor jou als website eigenaar, alles van blogposts tot tools & video uitleg, wat denk je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie

Op zoek naar manieren om geld te verdienen met Pinterest? In plaats van te kijken naar Pinterest als een eenvoudig netwerk voor het delen van foto’s, beschouw het als je eigen wereldwijde prikbord.

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met Pinterest en naarmate het netwerk blijft groeien, zullen je kansen ook groeien.

Manieren om geld te verdienen met Pinterest

Laten we eens kijken naar enkele effectieve manieren waarop je geld kunt verdienen met Pinterest.

Volg je passie, bouw een publiek op en verkoop daarna aan ze

Wat zijn je passies? Zolang als mensen geld uitgeven in een werkveld waar jij van houdt (en dat is in zo’n beetje elk werkveld, denk aan kleding voor kinderen tot aan materialen en cursussen voor punniken), dan kun je geld verdienen.

Laten we zeggen dat je een fitnessjunkie bent. Je houdt ervan fit te zijn en fit te blijven. Je kiest een doelgroep: vrouwen in de twintig die fit en aantrekkelijk willen zijn, want je bent waarschijnlijk zelf ook een vrouw en in de 20 en je was er toch al over aan het pinnen en informatie over aan het opzoeken.

Het is je passie.

Sitesnelheid en core web vitals ver... x
Sitesnelheid en core web vitals verbeteren met de gratis Ezoic Leap tool!

Maak een Pinterest-account en boards die deze doelgroep aanspreekt.

Bekijk volgers op je boards en maak een mailinglijst. Sommige enthousiaste gebruikers van Pinterest hebben een miljoen volgers en meer. Je hebt niet zoveel volgers nodig om aan je publiek te verkopen, alleen een paar van de juiste die jouw materiaal zien en het onder hun volgers verspreiden.

Als je niet weet wat je moet gaan verkopen aan je pinterest volgers, dan hoef je je geen zorgen te maken. Zodra je een paar duizend volgers hebt, benaderen marketeers je vanzelf met aanbiedingen.

Zo kun je ideetjes opdoen om te gaan promoten of samenwerkingen aangaan met anderen en hen promoten.

Geld verdienen op Pinterest met affiliate marketing

Je hoeft geen expert op het gebied van internetmarketing te zijn. Je hebt zelfs geen blog nodig om met deze methode te beginnen. Je kunt vandaag beginnen met absoluut geen kosten om te starten.

Ik ben ook erg fan van affiliate marketing. Je kunt namelijk content maken die mensen echt helpt, met hun keuze voor bepaalde producten of met het oplossen van een probleem waarmee ze zitten. Dit is een perfecte manier om geld te verdienen met je blog.

Maar er is ook een manier om het op Pinterest te doen zonder dat je zelfs ook maar een blog nodig hebt, direct vanuit je Pins.

Hoewel ik aanraad om Pinterest te gebruiken om een blog op te bouwen, ook als het een affiliate blog is door er verkeer vanuit Pinterest naar toe te sturen om bijvoorbeeld niet alleen een sales kans maar ook hun emailadres te krijgen voor je maillijst, is het toepassen van affiliate marketing op Pinterest een gouden kans, zeker voor beginners.

Je kunt je eerste verkoop al op dag 1 maken en dat is wat deze methode zo aantrekkelijk maakt.

Affiliate marketing is wanneer je iemand anders zijn producten of diensten aanbeveelt aan jouw lezers of volgers. Je krijgt van de adverteerder een speciale link zodat ze kunnen zien dat jij de klant hebt doorverwezen, en wanneer die persoon dan iets koopt ontvang jij een commissie, een percentage van de omzet.

Dit is hoe het werkt:

Affiliate marketing op Pinterest

Voor niet-ingewijden, Pinterest is een gigantisch virtueel prikbord. Gebruikers zoeken naar ideeën en ‘pinnen’ afbeeldingen waarop ze graag later nog eens terugkomen.

Elke ‘pin’ is een afbeelding met een link. Mensen kunnen op de afbeelding klikken om de site te bezoeken waar deze vandaan komt.

We kunnen deze kliks omzetten in geld met affiliate marketing.

‘Affiliate marketing’ is simpelweg wanneer je een artikel online promoot en een commissie krijgt voor elke verkoop. Je promoot het product met jouw eigen speciale trackinglink, die een affiliate-link wordt genoemd.

Wanneer iemand op je link klikt en een product koopt, kan de verkoper zien dat jij ze hebt verzonden en krijgt je een deel van de verkoop!

Er zijn veel manieren om jouw affiliate links te promoten en online verkopen binnen te halen. De meest voorkomende is bloggen. Je kunt je links ook delen op social media of in e-mails aan je volgers (let altijd wel op de voorwaarden van de adverteerder).

Meld je aan bij partnerprogramma’s

Je hebt een Pinterest-profiel, of verder naar onder heb ik ook een stap-voor-stap-uitleg om met je zakelijke profiel te starten. Nu moet je nog geweldige producten vinden om te pinnen. Producten van bedrijven die je zullen betalen wanneer je hen helpt aan verkopen!

Er zijn veel verschillende bedrijven die commissie betalen aan gelieerde ondernemingen. Vrijwel elke grote retailer die je kunt bedenken heeft zijn eigen affiliate programma.

Je kunt ook partnerprogramma’s voor individuele producten vinden, zoals e-books en online cursussen. Dit staat meestal op de laatste pagina / module van het boek of de cursus, plus er zijn netwerken waar je op zoek kunt gaan naar affiliate vergoedingen als Tradetracker, Daisycon en Awin.

Sommige netwerken of individuele adverteerders vereisen een minimaal aantal volgers per sociaal netwerk om er direct op te mogen plaatsen. Anders kun je altijd nog werken via je eigen blog of wachten tot je meer volgers hebt. Lees ook hier altijd goed de voorwaarden van elke aanbieder.

Het beste is natuurlijk om lid te worden van verschillende affiliate programma’s, zodat je niet al je geld inzet op slechts één partner die de voorwaarden kan veranderen of de commissie kan aanpassen waardoor je je inkomsten ineens ziet verdwijnen.

Met hulpvaardige en interessante artikelen onder je arm kun je de affiliate links, inclusief je eigen trackingcode om verkopen bij te houden, direct plaatsen in de link van de pin (of zoals ik zou aanbevelen een link in de pin naar je blog en zo sales en een netwerk opbouwen van trouwe klanten met bijvoorbeeld een emaillijst).

Affiliate-link-opnemen-in-je-pin

Je moet wel een onthulling als ‘affiliate link’ of ‘#ad’ opnemen in de beschrijving. Het is gewoon spammy als je jouw volgers dit niet laat weten en er geheimzinnig over doet.

Tip: gebruik een URL-verkortende service zoals Bitly om je links te beheren en te zien via welke er met name wordt geklikt.

Je kunt alle soorten producten promoten op Pinterest. Zo kun je digitale producten promoten die te maken hebben met bloggen en online geld verdienen tot aan fysieke producten zoals kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen.

Als je al een Pinterest-profiel hebt, raad ik aan om producten te pinnen die op een natuurlijke manier passen bij je bestaande pins. Dus als je bijvoorbeeld veel modeborden hebt, kijk dan bij aangesloten retailers voor kleding die past bij het soort dingen dat je al pint.

Hierdoor blijft je profiel er natuurlijk en niet-spamachtig uitzien. Het betekent ook dat je nieuwe pins meer geneigd zijn een beroep te doen op de mensen die jou al volgen.

Kies een bedrijf dat je wilt promoten en vraag om een sponsor-deal

Richt een groep en bouw je Pinterest-volgers zoals we hierboven hebben besproken. Een beetje vergelijkbaar aan affiliate marketing, maar je hoeft natuurlijk niet te werken op commissie basis.

Sommige campagnes werken veel beter wanneer je anderen helpt hun merk op te bouwen door ze te promoten onder jouw volgers. Met een samenwerking hoef je ze alleen maar te noemen in positieve zin als aanbeveling aan je volgers, niet eens met een directe link naar een verkoop pagina.

Selecteer bedrijven die producten aanbieden die jouw doelgroep aanspreken, of nog beter, die jij zelf al met plezier gebruikt! Als je bij het ‘fitness’-voorbeeld blijft, kun je bedrijven benaderen die fitnessapparaten of sportdranken verkopen waar je zelf ook bij zweert.

Deel de statistieken van je Pinterest-account met de bedrijven die je benadert en vraag om sponsoring. Bied hen een deal: ze kunnen hun merk een jaar lang tonen in je account voor een bepaald bedrag.

Ook hier geldt dat je waarschijnlijk al een aantal volgers moet hebben om een samenwerking de moeite waard te maken voor de adverteerder, plus hoe meer volgers je hebt hoe groter de deal is die je kunt afspreken.

Maak wedstrijden op Pinterest om je eigen producten te verkopen

Misschien wil je jouw eigen producten of services op Pinterest verkopen. Overweeg om wedstrijden te maken. Ze zijn populair en kunnen je helpen geld te verdienen.

Houd echter de richtlijnen van Pinterest in gedachten:

Wedstrijden zijn een veelgebruikte tactiek die bedrijven gebruiken om mensen te betrekken bij hun merk, en we hebben veel geleerd over hoe ze op Pinterest werken.

Goed uitgevoerd kunnen ze een trigger zijn om mensen te helpen nadenken over en praten over je merk. Maar ze kunnen mensen ook motiveren om pins toe te voegen waar ze niet echt in geïnteresseerd zijn, daarom kunnen pins van wedstrijden vaak niet relevant en zelfs spamachtig aanvoelen.

Pinterest bewaakt de gebruikerservaring. Dit is geweldig want het zorgt ervoor dat het netwerk blijft groeien. Maar let er dus ook zelf op, dat je bijvoorbeeld niet een onjuiste doelgroep bereikt die alleen pint om kans te maken op de prijs.

Verkeer van Pinterest leiden naar andere inkomsten

Heb je al een andere bron van inkomsten? Gebruik dan het verkeer wat je met Pinterest kunt genereren om meer bezoekers naar die manieren te leiden.

Je kunt bijvoorbeeld met relevante pins zorgen dat mensen van Pinterest gaan naar:

  1. je blog met informatieve content of nieuwsberichten waarbij je advertenties toont
  2. je video’s op Youtube waar je geld verdient met adverteren
  3. je Instagram account waar je al meer volgers hebt en de interesse begint te wekken van een aantal grote adverteerders, met nog nét wat meer volgers
  4. je LinkedIn account waar je connecties legt met potentiële klanten voor je service
Geld-verdienen-door-Pinterest-verkeer-naar-Youtube-te-sturen

Verdien geld door Pinterest-strategieën aan anderen te leren

Terwijl Pinterest blijft groeien, is er een kleine industrie rond ontwikkeld, met mensen die tools ontwikkelen om Pinterest-gebruikers te helpen.

Nadat je Pinterest een tijdje succesvol hebt gebruikt, kun je overwegen geld te verdienen door jouw strategieën aan anderen te leren. Maak e-books en cursussen waarin je leert wat jij hebt geleerd.

Verdien geld door een Pinterest strategie voor anderen uit te voeren

Er zijn een hele hoop bedrijven die nu nog niets doen met Pinterest, en zoals je ondertussen hebt geleerd is er een groot potentieel om gevonden te worden en producten en services aan de man te brengen.

Jij hebt het immers zelf al gedaan met een van bovenstaande strategieën.

Naast het leren van deze tactieken kun je er ook voor kiezen om je diensten aan te bieden aan andere bedrijven waarbij jij de uitvoering doet. Heel veel ondernemers willen het niet leren, ze hebben het al druk zat. Maar ze willen wel een goede return on investment door jouw tijd en aandacht te investeren voor hun campagnes.

Zo kun je jouw uren verkopen als uitvoerder van alles van het kiezen van de juiste pins en onderwerpen tot het maken van de images voor ze, of je diensten als consultant verkopen en een strategie uitwerken die ze kunnen implementeren.

Dus daar heb je het: 7 effectieve manieren om geld te verdienen met Pinterest. Je zult ook andere strategieën ontwikkelen wanneer je actief wordt op het netwerk en telkens meer mogelijkheden ontdekt om je pins en promoties onder de aandacht te brengen bij mensen.

Waarom het gemakkelijk is om geld te verdienen op Pinterest

Pinterest wordt vaak een sociaal netwerk genoemd, maar de waarheid is dat Pinterest meer op een zoekmachine lijkt.

Mensen gaan naar Pinterest om ideeën op te zoeken en specifiek om te zoeken naar dingen om te kopen!

87% van de gebruikers hebben iets gekocht dat ze op Pinterest hebben gevonden en maar liefst 93% zegt dat ze Pinterest hebben gebruikt om toekomstige aankopen te plannen.

Dit betekent dat het gemakkelijk en natuurlijk is om geweldige producten op Pinterest te promoten zonder spammy te lijken, het is ook waar mensen voor komen op het platform. Dat is wezenlijk anders dan op Facebook of Instagram waar ze komen om met hun vrienden te connecten of inspirerende foto’s te zien. Daar zou deze strategie niet werken!

Ook blijven je pins op Pinterest voor altijd hangen. Het is niet zoals Twitter, waar je bericht verdwijnt, slechts enkele minuten nadat je het hebt uitgetweet. Als een pin wordt opgepikt en veel repins krijgt, zal deze zonder verdere actie van jouw kant in de feeds van mensen worden weergegeven.

Je hebt geen blog nodig om geld te verdienen op Pinterest. Iedereen kan een Pinterest-account maken en starten met het plaatsen van affiliate links.

(Er zijn echter bepaalde partnerprogramma’s waarvoor wel een website nodig is, dus neem contact op met individuele programma’s voordat je je aanmeldt.)

En je hebt geen honderden volgers nodig.

Nogmaals, Pinterest is een zoekmachine. Dit betekent dat als je fantastische afbeeldingen pint met goede, trefwoordrijke beschrijvingen, mensen jouw pins kunnen vinden, zelfs als ze jou niet volgen.

Is Pinterest marketing een echt ding?

Je hebt misschien gemengde informatie gehoord over affiliate links op Pinterest. Dat komt omdat ze waren toegestaan ​​en vervolgens voor een periode waren verbannen dankzij misbruik door spammers. Maar, sinds mei 2016, zijn ze officieel alweer toegestaan.

Natuurlijk mag je het systeem niet misbruiken en moet je erop letten dat je niet als spammer wordt gemarkeerd.

Gebruik geen misleidende afbeeldingen of beschrijvingen om mensen te misleiden om op je links te klikken. Laat ook Pinterest niet volstromen met honderden affiliate pins zonder dat je ook wat andere content deelt of content van anderen shared.

Blijf social.

En wees vooral voorzichtig om de regels te volgen als je bent uitgenodigd voor groepsborden die het wellicht niet toestaan.

Je kunt de communityrichtlijnen van Pinterest bekijken voor meer informatie. Zolang je de regels van Pinterest en andere pinners waarmee je wellicht samenwerkt volgt, is er geen reden om geen affiliate links op Pinterest te gebruiken.

Als je dit goed hebt gedaan, help je mensen gewoon om de juiste producten of informatie te vinden waarvoor ze voor naar Pinterest zijn gekomen.

Hoe kun je starten om Pinterest inkomsten te genereren?

Maak een Pinterest-account

Allereerst heb je natuurlijk een Pinterest-account nodig!

Als je al een persoonlijk Pinterest-account hebt, begin daar dan mee. Je hebt hiervoor geen speciaal account nodig. Het is een voordeel als je al een vast account hebt met een aantal volgers.

Hoewel, het is wel verstandig om je privé account van je nieuwe bedrijfsaccount te scheiden. Dit kun je ook doen door voortaan pins die je zelf leuk vindt maar niks met het onderwerp van dit account dat je wilt beginnen te maken hebben in privé borden te plaatsen zodat niemand ze ziet.

Je wil vanaf nu alleen maar gerelateerde onderwerpen pinnen om je account, in ieder geval naar buiten toe, relevant te houden voor je volgers.

Ik raad ook aan een zakelijk account te hebben. Je kunt je bestaande persoonlijke account converteren naar een zakelijk account. Dit is gratis en heel gemakkelijk om te doen, volg gewoon deze instructies hier.

Een Pinterest-zakelijk account geeft je net een paar extra functies, zoals basisstatistieken en -analyses, plus de mogelijkheid om je website te claimen. Je hoeft geen bedrijf of zelfs een blogger te zijn om een ​​zakelijk account te hebben, je kunt dit altijd aanvragen.

Ik raad aan om ongeveer 10-20 borden te maken over onderwerpen die je interesseren en / of waar je producten of services in wilt promoten. Dit kan van alles zijn, van babykleding tot interieurontwerp tot bodybuilding! Je kunt hier in de Pinterest newsroom een idee krijgen van populaire onderwerpen, maar eigenlijk kun je echt over van alles posten.

Pin vervolgens ten minste 20-30 pins op elk bord. Maak je nog geen zorgen over affiliate marketing of promoten van je eigen producten of services met je pins. Begin gewoon met pins van andere mensen om je profiel een beetje in te kleden en elk afzonderlijk bord alvast wat body te geven.

Je kunt hier ook beginnen met je eigen pins die niet van promotionele aard zijn, bijvoorbeeld tips die op je blog staan of losse tips die je in wilt zetten om je volgersbase op te bouwen.

Begin met het pinnen van je promoties

Ok, dus je hebt je Pinterest-profiel ingesteld en bent lid geworden van een aantal partnerprogramma’s of hebt je eigen producten om te verkopen of biedt je diensten aan. De volgende stap is om te starten met afbeeldingen te pinnen van de dingen die je wilt promoten op Pinterest!

Schrijf een goede beschrijving voor elke pin

Wanneer je een nieuwe pin toevoegt, kun je een beschrijving toevoegen. Schrijf een nauwkeurige, gedetailleerde beschrijving van je product of dienst.

Vergeet niet dat Pinterest een zoekmachine is. Gebruik veel ’trefwoorden’, het soort woorden waar mensen naar zoeken. Dit zal mensen helpen je pin te vinden, zelfs als ze je niet volgen.

Gebruik bijvoorbeeld de voorgestelde zoektermen die Pinterest je geeft wanneer je in het zoekvak begint te typen voor ideeën of gebruik een betaalde keyword tool als KWfinder die ik geweldig vind om manieren te vinden waarop mensen je producten en diensten omschrijven en met welke vraagstukken ze zitten waar jij ze mee kunt helpen.

Zo kun je een geweldige omschrijving opstellen die de zoekwoorden en zoekzinnen bevat waarop mensen mogelijk zoeken, ook op Pinterest.

Gebruik zoekmachine optimalisatie (SEO) strategieën om gevonden te worden op Pinterest

Als je geld wilt verdienen met Pinterest, moeten mensen je pins en boards kunnen vinden, dus gebruik SEO-strategieën. Je zult niet alleen op Pinterest te vinden zijn, je zult ook gevonden worden via de grote zoekmachines, zoals Google.

Haal het beste uit je “about” -profiel. Je hebt 200 tekens (ongeveer 50 woorden.) Wees duidelijk en beschrijvend, gebruikmakend van de zoekwoorden waarvan je verwacht dat gebruikers ze gebruiken.

Gebruik ook SEO-strategieën op je pins zelf. Elke pin geeft je 500 karakters (rond de 100 woorden), dus maak er het beste van door trefwoorden en hashtags op je pin toe te voegen. Neem zoekwoorden op een natuurlijke manier op, in plaats van op een spammy manier.

Pin veel

Pinterest houdt van mensen die veel pinnen en actief zijn op het platform!

Ze vinden het vooral leuk wanneer je populaire pinnen repint. Als je de populaire pinnen van andere mensen weergeeft, blijft je profiel fris en interessant voor je volgers, en het zorgt ervoor dat je er niet uitziet als een spammer.

Het betekent ook dat Pinterest je pinnen vaker in de feeds van anderen laat zien omdat jouw account veel interacties genereert. Pinterest beloont voornamelijk mensen die populaire dingen delen, omdat ze weten dat je dingen deelt die mensen willen zien.

Dus hoe meer je populaire pins repint, hoe meer andere mensen jouw eigen pins zullen zien en hoe meer klikken u krijgt!

Probeer de hele dag door verschillende dingen vast te pinnen. De Pinterest-app op je telefoon is hiervoor geweldig.

Houd er ook rekening mee dat niet elke pin je geld oplevert. Sommige pins hebben een tijdje nodig om gevonden te worden en sommige worden nooit geshared. Je kunt niet zomaar één willekeurig ding vastpinnen en verwachten dat je slapend rijk wordt.

Je moet elke dag nieuwe affiliate-pins, product pins of informatieve pins delen of wat je dan ook wilt promoten met je account (bij voorkeur meerdere pins!), Experimenteren met nieuwe pin-ontwerpen en uiteindelijk zul je de commissies of verkopen zien aankomen om echt geld te verdienen op Pinterest.

Je kunt ook je pins voor een groter publiek krijgen met groepsborden. Deze zijn vooral belangrijk voor nieuwere accounts die niet veel eigen volgers hebben!

Het kan echter enige tijd duren om al het bovenstaande met de hand te doen, vooral omdat je moet onthouden dat je de hele dag een paar keer moet pinnen om de groei te zien.

Hulpmiddelen bij het verdienen op Pinterest

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken om het proces te automatiseren en snellere resultaten te zien.

Mijn favoriete site voor het plannen van pins is Tailwind. Je zou maar één dag per maand voor Pinterest kunnen werken en al je pins van tevoren in kunnen plannen met deze tool. Zo heb je een maand lang weer verse content voor je borden.

Het houdt je account actief, zelfs wanneer je even pauze of een vakantie neemt. Het heeft ook geweldige analyses, zodat je kunt zien wat voor jou het beste werkt.

Gouden regels voor geld verdienen met Pinterest

Er zit veel informatie in dit artikel, maar hier zijn de belangrijkste dingen om te onthouden:

Je essentiële Pinterest-toolkit

Zoals ik hierboven al zei, kan iedereen deze methode gebruiken door eenvoudig een paar keer per dag handmatig te pinnen, maar het kan een tijdje duren om de resultaten te zien. Als je deze werkwijze serieus wilt nemen, zijn hier een paar tools en bronnen die je zullen helpen:

Cursus Affiliate marketing met Pinterest

Hoe maak je je eerste affiliate sale binnen 24 uur met Pinterest – deze korte online cursus was mijn inleiding tot affiliate marketing op Pinterest. Ik maakte mijn eerste verkoop binnen vier dagen!

Het is een supereenvoudige, gemakkelijk te volgen cursus. Ik heb alles in één middag opgezet en begon daarna geld te verdienen op de automatische piloot, en het bedrag van de cursus heb je er met een paar sales al uit. Een super manier om hierin te beginnen.

Tailwind voor plannen

De Pinterest-planningstool die ik gebruik. Het geeft je geweldige controle over je pinplanning en handige analyses. Ik kan een maand aan pins in een paar uur inplannen met Tailwind. Ontvang een gratis proefperiode van één maand wanneer je je aanmeldt met deze link.

Canva voor mooie images

De afbeeldingseditor die ik gebruik om mijn pins (en alle andere afbeeldingen op deze site) te maken. Ze hebben een gratis versie en een betaalde versie met extra functies. De gratis versie is meer dan goed genoeg om fantastische pins te maken.

Geld-verdienen-met-Pinterest

Wat houdt je nog tegen?

Daar ga je! Dit artikel behandelt alleen de basis van affiliate marketing op Pinterest, maar ik hoop dat het genoeg is om je op weg te helpen. Dit is echt zo’n goedkope, gemakkelijke en leuke bijverdienste om mee te spelen.

Joost Nusselder, de oprichter van Decision Tree is een content marketer, vader en houdt van het uitproberen van nieuwe tools en tactieken. Sinds 2010 werkt hij al aan diverse websites in vele niches. Nu maakt hij sinds 2016 samen met zijn team hulpvaardige blog artikelen om trouwe lezers te helpen met alles voor een succesvolle site.