Adsense alternatieven en gemiddelde inkomsten

Adsense | gemiddelde inkomsten en alternatieven die meer betalen

Hoeveel verkeer heb je nodig om €100 per dag te verdienen met Adsense?

Het is duidelijk dat ieders idee van een vol inkomen anders zal zijn. Mijn eigen nummer was €3000 per maand toen ik voor het eerst begon, wat gelijk was aan €100 per dag.

Laten we voor onze berekeningen in dit bericht ook €100 per dag gebruiken, omdat dat een van de grootste mijlpalen lijkt te zijn die mensen willen bereiken met hun eigen nichesites.

Wanneer ik mensen over Adsense zie praten, zie ik veel discussie over winstgevende niches, kosten per klik, een fulltime inkomen, enz., Maar ik zie nooit veel discussie over verkeer.

Ik zie dagelijks forum threads van mensen die willen leren hoe ze €100 per dag kunnen bereiken met Adsense (of via een ander netwerk waar ik zo op zal komen).

Aan het einde van de dag draait alles om verkeer. Er zijn veel factoren die het totale inkomen van een site beïnvloeden, maar veel verkeer is de gemene deler. Hoe meer verkeer hoe meer mensen de advertenties kunnen zien natuurlijk, maar het is ook een drempel om in een netwerk te kunnen komen.

Dus hoeveel verkeer heb je echt nodig om met Adsense €100 per dag te halen?

Aantal bezoekers om €100,- per dag te verdienen

Voor mij was ik in staat om een ​​fulltime inkomen te bereiken toen ik consequent meer dan 150.000 bezoekers per maand kreeg. Ik kreeg dat echter niet alleen met één website.

Het verkeer was verspreid over ongeveer 15 sites, waarvan 3 daarvan 90% van de inkomsten genereerden.

Bedoel ik dat 150.000 bezoekers / maand altijd gelijk zullen zijn aan €100 per dag?

Natuurlijk niet. Het kan lager zijn, of zelfs veel hoger dan dat. Er zijn zoveel factoren in het spel dat het voor iedereen anders zal maken. Maar het is een goede schatting.

Hoe bereken je jouw Adsense inkomsten?

De grootste statistiek die je nodig hebt om AdSense-inkomsten voor een website te berekenen, is pagina RPM.

Wat is pagina RPM?

Kort gezegd, het is de berekening van hoeveel geld je hebt verdiend per 1000 paginaweergaven. Het wordt berekend op basis van een combinatie van je verkeer, CTR (klikfrequentie) en CPC (kosten per klik).

Pagina RPM = (geschatte inkomsten / aantal paginaweergaven) * 1000

Adsense informatie over inkomsten

De gemiddelde RPM die ik heb ervaren met Adsense is ongeveer €2 tot €30 in verschillende niches.

Over het algemeen is de pagina RPM hoger voor mijn Engelstalige sites (die veel bezoekers uit Amerika trekken) dan voor mijn Nederlandstalige, en is de RPM veel hoger voor zakelijke blogs (€7,-) dan voor mijn blog over katten (€2,-).

De hoogste RPM die ik heb gezien was met mijn energie blog ten tijde van de overstap maanden november en december (€30,-).

Sites en adsense pagina rpm

Als je jouw RPM weet, kun je de inkomstenpotentieel voor hogere verkeersaantallen nauwkeurig inschatten, evenals de hoeveelheid verkeer die je nodig hebt om een ​​fulltime inkomen te genereren.

Als je bijvoorbeeld gemiddeld €10 RPM verdient van een van je websites, is dat €10 voor elke 1000 bezoekers op je site.

Je kunt dus eenvoudig berekenen dat als je jouw verkeer tot 100.000 bezoekers zou vergroten, je €1000 zou verdienen per maand. Als je het zou laten groeien 1.000.000 zou je €10.000 verdienen.

Nogmaals, niet perfect nauwkeurig, maar een goede schatting.

Wat is de gemiddelde pagina-RPM?

De gemiddelde RPM voor AdSense varieert sterk, afhankelijk van je niche, kwaliteit van de website, verkeersbron en het aantal adverteerders op het AdWords-platform.

Aan de lage kant is dit meestal ongeveer €2 tot €5. Op het middellange einde kan dit variëren van €5 tot €10. Aan de bovenkant kan dat oplopen tot €50+, vaak voor financiële sites.

Vereist verkeer om €100 per dag te verdienen

Laten we de cijfers nog verder uitsplitsen met enkele voorbeeldstatistieken.

We proberen getallen zo dicht mogelijk bij het gemiddelde te gebruiken. Voor dit voorbeeld gebruiken we een CPC van €1 en een CTR van 5%. Dus hoeveel verkeer hebben we nodig om €100 per dag te verdienen met die cijfers?

Eerst moeten we uitzoeken hoeveel klikken gelijk zijn aan €100.

100/1 = 100 klikken.

Als we 100 klikken bij 5% CTR nodig hebben, moet het totale verkeer zijn:

100 / 0,05 = 2.000.

We hebben dagelijks 2000 bezoekers nodig. Per maand is dat:

2.000 x 30 = 60.000.

Elke maand 60.000 bezoekers om €100 per dag te verdienen met Adsense.

Natuurlijk is dit slechts een schatting met behulp van zeer ideale metrische cijfers. Het is niet eenvoudig om een ​​gemiddelde CPC van €1 + te handhaven en CPC is een gigantische factor in hoeveel verkeer je nodig hebt om dit cijfer te bereiken.

Hier is nog een geweldig schattingsvoorbeeld waar je naar kunt kijken.

Sommige van mijn blogs halen consistent meer dan 10% CTR, terwijl anderen minder dan 2% krijgen. Sommige van mijn sites krijgen een CPC van €2- €5, terwijl anderen nooit een hogere €0,30 krijgen.

Onthoud, RPM is hoeveel je zou verdienen voor 1000 bezoekers op je website. Als je 1000 bezoekers hebt met een CPC van €1 en een CTR van 5%, zijn dat 50 klikken (5% van 1000) met €1 verdiend per klik.

Een RPM van €50 per pagina is echt geweldig. Als ik €50 RPM op een site zou krijgen, zou ik het echt op gaan bouwen met meer uitgebreide berichten en goede content om die verkeerscijfers te vergroten.

Je kunt vervolgens het geschatte inkomen berekenen op basis van je toekomstige verkeersdoelen.

Als je het verkeer op de site zou verhogen tot 500.000 bezoekers per maand, is dat €25.000 per maand.

Adsense alternatieven om meer te verdienen

Dat is natuurlijk een hoop verkeer dat je moet behalen voor een fulltime inkomen.

Gelukkig zijn er alternatieven voor adsense die meer uitbetalen, maar je moet wel aan wat eisen voldoen. Zo moet je website goede content hebben en zijn er verschillende eisen aan het bezoekersvolume dat je al moet hebben om mee te mogen doen.

De beste twee zijn Ezoic, en Adthrive:

 • Ezoic heeft een minimaal bezoekersvolume van 10.000 bezoekers en is het beste netwerk voor NL blogs en websites
 • Adthrive heeft een minimaal bezoekersvolume van 100.000 bezoekers en is het beste netwerk voor grotere sites, maar alleen als je voor Amerikaanse bezoekers schrijft

Ezoic versus Adthrive Review & Vergelijking

Veel publishers hebben hun inkomsten aanzienlijk verbeterd door de geautomatiseerde advertentie testmethoden die door deze twee advertentienetwerken worden aangeboden.

De beoordeling van Ezoic versus Adthrive lijkt dan ook meer op het vergelijken van appels met appels. En beide netwerken zullen je inkomsten aanzienlijk verhogen.

Ezoic en Adthrive zijn ongetwijfeld  de twee toonaangevende platforms in de advertentienetwerkindustrie, met sterke claims als ondersteuning.

Uit onze persoonlijke ervaring kunnen we concluderen dat: In termen van betalen, betaalt Ezoic veel beter dan alleen voor AdSense gaan.

Omgekeerd biedt Adthrive een betere payout dan Ezoic. Dus als je kunt voldoen aan de strenge eisen van AdThrive, raden we je aan om voor hen te gaan.

Hoewel Adthrive echt voor de Amerikaanse markt sterk is, en voor NL blogs zou ik het houden bij Ezoic, waar je je vanaf 10K bezoekers per maand al kan inschrijven.

We zullen nu enkele van de dingen die elk platform opvallen nader bekijken, evenals hun strategieën om de inkomsten van de site van de blogger te verbeteren.

Snelle Ezoïsche versus AdThrive-vergelijkingstabel:

Onderwerp Ezoic Adthrive
Huidige websites 1.548 1.401
Marktaandeel 0,79% 0,71%
Categorie positie 12e 13e
Minimale verkeersbehoefte per maand 10.000 paginaweergaven 100.000 paginaweergaven
Minimale uiibetalingsdrempel $20  $25
Betalingsnet 30 45
Review tijd 2 dagen 24 uur
Omzetverbetering tot  250% * 3 keer *
Betalingsopties PayPal, directe storting, papieren cheque en bankoverschrijving via Payoneer PayPal, directe storting, papieren cheque of bankoverschrijving

Ezoic is een Google-bekroond advertentienetwerk voor uitgevers dat veel geautomatiseerde tools gebruikt om de inkomsten van uitgevers aanzienlijk te verbeteren.

Ezoic heeft bijvoorbeeld de statistiek van de advertentie-inkomstenindex ontwikkeld om de toestand van de online advertentiemarkt voor dagelijks gebruik te beschrijven.

Dit is een transparante methode die uitgevers helpt te bepalen of hun advertentie-inkomsten omhoog of omlaag gaan vanwege de wereldwijde marktomstandigheden en hoe dit hun eigen sites beïnvloedt.

Aan de slag met Ezoic

Ezoic adsense alternatief

Om aan de slag te gaan met Ezoic, hoef je je alleen gratis aan te melden. Je kunt vervolgens besluiten om aan de slag te gaan met advertentietester of lay-outtester.

Ezoic volgt een handmatige methode om sites te beoordelen, dus het kan een tijdje duren om er eindelijk mee aan de slag te gaan. Ze willen ervoor zorgen dat je site alles heeft wat nodig is om lid te worden van hun netwerk.

Ezoic vereist dat je website minstens 10.000 maandelijkse bezoeken heeft voordat je in aanmerking komt voor verdere beoordeling. Je kunt hier gedetailleerde vereisten vinden om aan de slag te gaan op het Ezoic-advertentienetwerk.

Nadat je bent goedgekeurd, zie je enkele belangrijke verbeteringen in je advertentie-inkomsten.

De meeste uitgevers die zich bij Ezoic hebben aangesloten, verdienen tot 80% meer omzet met Ezoic dan een regulier advertentienetwerk.

Voor een van mijn sites heb ik de switch gemaakt naar Ezoic vanaf Adsense, en de resultaten zijn best heel goed!

Ezoic laat je hun advertenties gemakkelijk testen ten opzichte van wat je had doordat je in kunt stellen hoeveel van het verkeer je wilt dat hun advertenties zien.

Voor mijn onderzoek had ik het ingesteld op 90% Ezoic en 10% mijn “normale” Adsense advertenties.

Op de site had ik via Ezoic $187 in een maand aan advertentie inkomsten met 17.572 pageviews, en via Adsense €14 met 2.763 pageviews.

 • Voor Adsense is dat een RPM van €5,06
 • Voor Ezoic is dat een RPM van $10,64 en dat is ongeveer €9,56

Dat is een stijging van 80%!

Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat je je website met veel advertentie-placeholders laadt. Hierdoor kan Ezoic ze testen voor meer configuraties – hoe meer testen, hoe beter het resultaat.

Bovendien gebruikt Ezoic EPMV in plaats van reguliere CPM of CPC. EPMV is een standaard Verdiensten per duizend bezoekers op je blog.

De EPMV werkt automatisch door rekening te houden met het bouncepercentage van je site en paginaweergaves per bezoek. Ezoic vertrouwt erop dat dit de enige juiste maatstaf is voor het meten van inkomsten van uitgevers.

Let er wel op dat wanneer je deze vergelijkt met RPM van adsense je appels met peren aan het vergelijken bent.

Enkele geweldige functies op Ezoic

Verschillende testmethoden van Ezoic

AD-tester

Met Ezoic Ad tester, kun je geautomatiseerde multivariate testen uitvoeren met een eenvoudige drag-and-drop-methode, die helpt je ​​inkomsten te maximaliseren door een evenwicht te bieden aan het aantal getoonde ads en de bezoekerservaring.

De AI van Ezoic begrijpt de combinatie van een ideale advertentie voor sitebezoekers en gebruikt deze kennis om verschillende combinaties aan verschillende sitebezoekers te leveren voor een betere gebruikerservaring.

Layout Tester

Met de lay-outtester kun je meerdere sitelay-outs testen en kiezen welke het beste is voor de gebruikerservaring. Je kunt deze vervolgens aanpassen aan de bezoekers. Dit is een ideale strategie om de inkomsten uit sites drastisch te laten groeien.

Big Data Analytics

Met Big Data Analytics kun je met Ezoic de betrokkenheid van bezoekers volgen en gebruikersgedrag authenticeren. Dit helpt je jouw verkeer efficiënter te laten groeien.

Je hebt ook toegang tot gegevens over SEO, advertentie-inkomsten en meer.

Sitespeed-tools

Veel bloggers begrijpen nu waarom ze hun sites efficiënt moeten houden, en snelheid is essentieel. Ezoic heeft voorzieningen getroffen voor sitesnelheidstools; het is niet nodig om een ​​andere snelheid-plugin op je site te installeren.

Voordelen:

 • Uitstekende klantenservice
 • Split testen
 • Bewezen inkomstengeneratie
 • Affiliate-service
 • Eenvoudige weblay-out
 • Analytics
 • Slechts 10.000 maandelijkse paginaweergave
 • Eenvoudige installatieprocessen
 • Keurt alle publicatie-niches goed (behalve op volwassenen gebaseerde of op wapens gebaseerde niches)

Nadelen:

 • Geen ondersteuning meer voor livechat

Meld je hier gratis aan voor Ezoic en test het uit

AdThrive

Adhrive als adsense alternatief

Net als Ezoic is AdThrive een door Google gecertificeerde partner voor het genereren van inkomsten die uitgevers met inhoud van hoge kwaliteit helpt hun advertentie-inkomsten te verhogen.

Sinds de oprichting in 2013 heeft AdThrive een reputatie opgebouwd door efficiënte en bewezen prestaties.

In de zomer van 2016 won het platform Google’s Certified Publishing Partner Challenge in de categorie Customer Satisfaction Award.

Aan de slag met AdThrive

AdThrive volgt een streng kwaliteitsbeoordelingsproces voor alle toepassingen. Ze voeren meestal handmatige sitebeoordelingen uit om te controleren of deze aan hun strenge vereisten voldoen.

Voor snelle goedkeuring vereist AdThrive dat je siteverkeer voornamelijk uit de Verenigde Staten komt. Ik kom er dus niet voor al mijn blogs voor in aanmerking.

Nadat je goedkeuring van hen hebt gekregen, analyseert AdThrive je site en verkeer om te controleren of je geschikt voor hen bent. Als jouw site de vakjes aanvinkt, zullen ze dan een lay-out aanbevelen die is ontworpen om adverteerders van hoge kwaliteit aan te trekken om je inkomsten te maximaliseren.

Voordat ze nieuwe advertenties op je site installeren, zullen ze de oude advertentiecode volledig verwijderen. Ze houden ook toezicht op de advertentieprestaties, houden je op de hoogte van nieuwe advertentietypen en werken continu om ervoor te zorgen dat jouw advertenties worden geoptimaliseerd en goed verdienen.

AdThrive beweerde dat:

 • 100% van de sites die zich bij hun platform hebben aangesloten, hebben meer geld verdiend met minder advertenties
 • De gemiddelde site met AdThrive heeft 3x meer per paginaweergave verdiend
 • 50% van de sites zag meer dan 100% toenemen
 • 98% van de sites zag een toename van meer dan 15%

AdThrive-services:

 • Advertentiebeheer
 • Optimalisatie van mobiele advertenties
 • Leermiddelen
 • Inkomsten genereren met video
 • Exclusieve premium campagnes

Voordelen:

 • Google gecertificeerd
 • Betrokkenheid bij de gemeenschap
 • Enorme inkomsten boost
 • Uitstekende klantenservice

Nadelen:

Digital marketing tips
 • Vereist 100.000 maandelijkse paginaweergave
 • Richt zich meer op voedselniches en recepten niches waar je de meeste boost zult zien
 • Alleen voor blogs gericht op de Amerikaanse markt

Conclusie

Het groeiende siteverkeer vereist veel hard werk. Als je eindelijk het maandelijkse doel van paginaweergaven bereikt, is het gewoon ideaal dat je een eerlijke vergoeding krijgt voor jouw inspanningen.

We hopen dat deze Ezoic versus AdThrive-beoordeling je zal helpen bij het kiezen van een van de beste advertentienetwerken om jouw inkomsten aanzienlijk te verhogen dan nu met alleen Adsense.